Babacan'ın kayınbiraderi o şirketin başına mı geçti?

CHP'li Levent Gök konuyla ilgili bir soru önergesi sundu
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dubai emiri Şeyh Muhammed El Maktum’un gayrimenkul yatırımı için Türkiye’de şirket kurduğu ve başına zamanın Devlet Bakanı Ali Babacan’ın kayınbiraderi Nusret Yurter’i getirdiği iddiasını gündeme getirdi.

Yurter’in ismi Babacan’ın başbakan yardımcılığı döneminde 28 bin dolar maaşla Başbakanlık’a bağlı Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın Dubai temsilciliğine getirilmesiyle de anılmıştı.


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Dubai Emiri Şeyh Muhammed El Maktum'un Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımlarını Meclis gündemine taşıdı.

Şeyh El Maktum'un yatırımları için kurdurduğu şirketleri ve bu şirketlerin ilişkilerini sorgulayan Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Çam Şirketler Grubu ile Şeyh El Maktum'un yatırımlarının doğrudan ve dolaylı parasal ilişkisinin açıklanmasını istedi.

Gök, Davutoğlu’na “Dubai Emiri Şeyh Muhammed El Maktum’un gayrimenkul yatırımı için Türkiye’de bir şirket kurdurduğu ve başına zamanın Devlet Bakanı Ali Babacan’ın kayınbiraderi Nusret Yurter’i getirdiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

 CHP’li Gök’ün El Maktumla ilgili TBMM’ye verdiği önergesinde yer alan sorular şöyle:

-Nusret Yurter’in Maktum adına Gürpınar’da inşaatı yarım kalmış 110 villayı 13 milyon dolara satın aldıktan sonra villaların tamamlanması işini BURJ İNŞAAT isimli bir şirkete ihale ettiği doğru mudur?

Bu villaların sahibi ile 6.5 milyon dolara anlaşma yapılmış olduğu halde, bu alışverişin El Maktum'a 13 milyon dolara mal olduğu iddiası doğru mudur?


-Burj İnşaat, Nusret Yurter'in yüzde 45 hissedarı olduğu Çam Şirketler Grubu'na mı aittir?

-Şeyh El Maktum, söz konusu villaların bitirilmesi için BURJ İNŞAAT firmasına aktarılan paranın cinsi ve miktarı nedir? Para aktarımına tarih aralıkları nedir?


-İnşaat için alınan malzemelere Çam İnşaat isimli bir şirket çeki verildiği ve çeklerin hep geri döndüğü doğru mudur?

-Çam Şirketler grubuna ait Çam İnşaat’a Maktum’ın gönderdiği 7 milyon dolara karşılık işçilerin ödenmeyen alacaklarının 4,5 milyon liraya ulaşması nedeniyle işin durduğu ancak Çam Şirketler grubunun mal varlığına 16 yeni villa, radyo-TV kanalları eklendiği doğru mudur? Bu villalar kimden satın alınmıştır? Kaç TL’ye alınmıştır?

Kaynak: t24.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Babacan'ın kayınbiraderi o şirketin başına mı geçti?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete