​Baykal’dan MHP’ye sert eleştiri

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Antalya'nın Manavgat ilçesinde CHP Manavgat İlçe Başkanlığı olağan kongresinde yaptığı konuşmasında MHP'ye yüklendi.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal,  CHP Manavgat İlçe Başkanlığı olağan kongresinde yaptığı konuşmasında “Bu parti seçim öncesi iktidara dur demek için oy almasına karşı seçim sonrası dur demek yerine ‘buyur’ dedi” ifadeleriyle MHP’yi eleştirdi.

Deniz Baykal, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları değerlendirmesini Antalya’nın Manavgat ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan CHP Manavgat İlçe Başkanlığı olağan kongresinde yaptı. 7 Haziran seçimlerinde halkın sandıkta 13 yıldır ülkeyi tek başına kafasına göre yönetmesine dur dediğini belirten Baykal, halkın muhalefeti göreve çağırmasının muhalefet tarafından değerlendirilemediği için AK Partinin 1 Kasım’da yeniden iktidara geldiğini söyledi.

“AKP’YE DUR DEMEK YERİNE OY VERDİ”

İsim vermeden MHP’ye gönderme yapan Baykal, halkın 7 Haziran seçimlerinde 13 yıldır kendi kafasına göre ülkeyi yöneten AK Partiye ‘dur demek’ için oy verdiğini, halktan bu doğrultuda oy aldığının altını çizen Baykal, bu partinin ise seçim sonrası iktidara ‘dur’ deme yerine ‘iktidara buyur’ dediğini kaydetti.

“MUHALEFET GÖREVİNİ YAPAMADI”

Ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğinin altını çizen Baykal, “Ülkemiz ve bölgemiz büyük sıkıntılar içerisinde. Ülkemizde beş ay içinde 2 seçim yapıldı. İlkinde halkımız 13 yıldır ülkeyi kendi başına yöneten iktidara ‘dur kardeşim senin gidişatın iyi değil’ dedi. İyide yaptı. Muhalefeti göreve çağırdı. Yüzde 60 çoğunluktaki muhalefeti göreve çağırdı. Ama muhalefet gereğini yapamadı. Bizim siyasi hayatımızın en önemli güçlü yeri siyasetin ve iktidarın temel organı olan TBMM’nde çoğunlukta olan muhalefet, oranın idaresini iktidar milletvekiline kendi oyları ile emanet etti. Bu muazzam bir çelişki ve tutarsızlıktır. Muhalefetin eline geçen fırsatı ve güzel giden bir durumu sabote etmektir.” diye konuştu.

Baykal, muhalefet bu fırsatı değerlendiremeyince 13 yıldır hesap vermekten korkar iktidarın halkın kafasını karıştırarak, algı ve desiselerle halkı korkutarak, yıldırarak biz olmazsak bak bunlar olur diyerek 7 Haziran yenilgisini 1 Kasım’da kendi lehlerine çevirdiklerini kaydetti.

“BÜTÜN BUNLAR YANLIŞ POLİTİKADAN KAYNAKLANIYOR”

Uçak düşürme hadisesi ile Rusya ile başlayan gerginliğin temelinde 13 yıldır AK Parti iktidarının yanlış dış Suriye ve Ortadoğu politikasının olduğunu vurgulayan Baykal, ülkenin Suriye politikasında bu noktaya gelmesinde bakanların sabah namazı falan camide cuma namazını Şam’da Emevi Cami’nde kılma anlayışına bağlı yanlış politikalardan kaynaklandığının altını çizgi.

Tıpta temel kuralın insan hayatını yaşatılması ve onun varlığının korunması olduğunu dile getiren Baykal, siyasette bunun böyle olduğunu iktidarın yanlış dış politikaları nedeniyle herkesin ‘aman ülkeme bir zarar verilmesin’ hatırlatmasını yaptığını ifade etti.

“TÜRKİYE’DE İŞLER HİÇ İYİ GİTMİYOR”

Ülkede kimsenin ağzının tadının yerinde olmadığının altını çizen Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kimsenin ağzı yerinde değil. Türkiye’de işler iyi gitmiyor. İktidar dış politikada yaptığı yanlışlarla her işi yüzüne gözüne bulaştırdı. Bütün bunlar iktidarı 13 yıldır yanlış sürdürdüğü politikanın eseri. Uçak düşürme olayı sonrası ekonomik kriz oluştu. Herşey allak bullak oldu. Dış politikada yapılan hatanın faturasını ülkemi ve en fazlada bölge insanımız ödüyor. Antalya, Manavgat, Alanya, Kaş ödüyor. Rus gelmezse tesislerde turizm işçisi çıkarılması ile ödüyoruz. Her gün bir şeyler duyuyoruz. ”

“TERÖR DAĞDA MAHALLEYE İNDİ”

2002 yılında sıfır terörle iktidarı teslim alan iktidarın, 13 yıl içinde terörü dağda ilçeye, ilçeden de mahalleye indirdiğini söyledi. Terör noktasında dün ülkenin başına PKK terör örgütü bela iken bugün buna İŞİD’te eklendiğini belirten Baykal, AK Parti iktidarı döneminde terörün dağda ilçede, ilçeden de mahalleye indiğini kaydetti. Baykal, “Ülkemizde maalesef terör dağdan mahalleye inmiş durumda, Terör dağdan yola ilçeye, oradan da mahalleye indi. Mahallelelerde hendekler açılmış, barikatlar kurulmuş. Terörle mücadelede insanlar mahallelerde evlerinde hapsedilmiş durumda. Bu iktidar 2002 yılında ülkeyi sıfır terörle teslim aldı. Önceden ülkenin başında PKK belası vardı, buna şimdi IŞİD eklendi.” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​Baykal’dan MHP’ye sert eleştiri" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete