DSP genel başkanlığına yeni aday

DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, 13 Aralık’ta yapılacak olağanüstü kurultayda yeniden genel başkanlık için adaylığını açıkladı.
Sezer yaptığı açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun kendisini bu kararı almaya ittiğini ifade ederek, “Türkiye de, siyaset de iyi değil. Sayın Ecevit’in 1985’de yazdığı DSP programının özüne uygun ama bugünün ihtiyaç ve gerçeklerini de gözeten bir siyasete ihtiyaç var” dedi. Parti tabanından da kendisine destek olduğunu belirten Sezer, “Genel Başkanlığa aday olmak için beni arayan, teşvik eden delege ve partililerimize güveniyorum. Genel Başkanlığa tekrar seçilirsem partimizi, bütünleştirici ve kapsayıcı bir örgütsel çalışma ile yeniden hak ettiği yerlere el birliği ile çıkaracağımıza içtenlikle inanıyorum” diye konuştu.

57. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapan Sezer, 2004 yılında gerçekleşen DSP genel kurulunda Bülent Ecevit’in de desteğiyle 576 oy alarak genel başkanlığa seçilmişti. 2007 genel seçimlerine DSP seçime parti olarak katılmamış, DSP’nin 13 adayı CHP listelerinden seçilerek TBMM’ye girmişti. Ancak, Sezer’in kendisi milletvekilliğe aday olmamıştı. Sezer, 2009’da ise DSP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmişti. 

    :

    :

    :

    :

    "DSP genel başkanlığına yeni aday" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete