​HDP'den Tahir Elçi iddiası

Beştaş “Tek kurşun arkadan polis memurlarının olduğu noktadan gelen bir kurşun o yönden gelen bir kurşun” iddiasında bulundu.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin, “Tek kurşun arkadan polis memurlarının olduğu noktadan gelen bir kurşun o yönden gelen bir kurşun” iddiasında bulundu.

Beştaş, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Olayın kapatılmak istendiğini iddia eden Beştaş, şöyle dedi:

“Tahir Elçi’yi vuran kurşun arkadan geliyor, kafadan geliyor yani Sur tarafından hendeklerin olduğu yer diye tarif edilen bir yerden kurşun gelmemiş bu kesin ve son verilere göre daha uzaktan yukarıdan şöyle aşağıdan giriyor ve gözden çıkıyor. Ben morga da girdim, cesedi de gördüm, tek kurşun, tek kurşun arkadan polis memurlarının olduğu noktadan gelen bir kurşun o yönden gelen bir kurşun. Ve hiçbir çatışma izinin ceset üzerinden görülmemesi suikast, cinayet, bilinçli bir cinayet olduğunu en azından hedef gözetildiğini yeterince ortaya koyar. Siyaseten söylemiyorum bunu, bunu kriminal açıdan söylüyorum. Görüntüler o kadar açık ki nerdeyse alenen bir cinayet işlendi, canlı yayında neredeyse, sadece öldürülme anı yok ve nereden ateş açıldığı yok. Öncesi, sonrası var, niye o an yok, o kameralar nerede, kim vurdu, bunların hiçbirinin yanıtı verilmiyor.”

Bir basın mensubunun, “Nasıl kesin emin olabiliyorsunuz kurşunun polis tarafından geldiğine” sorusuna da Beştaş, “Düşüş vaziyeti, çünkü yüzü Sur’a dönük. O nedenle arkadan gelen bir kurşunla düşüyor” yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​HDP'den Tahir Elçi iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete