Çocuk mahkumlara işkence TBMM'de

Tanrıkulu, Kürkçüler E Tipi Cezaevi’nde bulunan çocuk mahkumların işkence ve kötü muameleye uğradığı iddialarını Meclis gündemine getirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürkçüler E Tipi Cezaevi’nde bulunan çocuk mahkumların işkence ve kötü muameleye uğradığı iddialarını Meclis gündemine getirdi.

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Kürkçüler E Tipi Cezaevi’nde bulunan çocuk mahkumların fiziki ve psikolojik olarak darp edildikleri, görevli memurlara “başkanım” demeye zorlandıkları, ayrıca yaralı durumdaki çocukların tedavilerine engel olunduğu iddialarını gündeme getirdi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını anımsatan Tanrıkulu, ifadesine başvurulan çocuklardan birinin, anlatımına da yer verdi. Söz konusu çocuğun, “Yanımda üç tane gardiyan vardı, bana ‘Üstünü soyun lan’ dediler. Üstümü soyundum, yarı çıplak haldeyken ellerime copla vurdular. Güya hoş geldin dayağı imiş. Bu uygulamayı herkese yapıyorlarmış. Sağ elimi masaya koydular, ‘Hangi elinle taş attın, elini keseyim mi’ diye biri söyledi. Bu şekilde korkutmak istediler. Üst araması sonrası, ‘Üstünü giyin lan’ dediler. Bundan sonra ikinci müdüre götürüldüm. İkinci müdür bana ‘kaşar’ diyerek hakaret etti” şeklide ifade verdiğini belirten Tanrıkulu, Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

“Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi’nde çocuklara yönelik işkence ve kötü muamele iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise cezaevi yönetimi ve personel hakkında Bakanlık tarafından soruşturma başlatılmış mıdır?

Cumhuriyet Başsavcılığının iddialarla ilgili olarak başlattığı soruşturmanın güncel akıbeti nedir? Soruşturma kapsamında Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi yönetimi ve personelleri ifadeye çağrılmış mıdır?

Cezaevinde görüş süresinin bir saat olması gerekirken 15 dakikaya kadar indirildiği iddiası doğru mudur?

Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan çocuk sayısı nedir? İşkence ve Kötü Muameleye maruz kalan çocuk sayısı kaçtır? Bu çocuklara psikolojik yardım verilmiş midir?

Türkiye genelinde cezaevinde bulunan çocuk tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır? En çok hangi suçtan ötürü ceza almışlardır?

Türkiye genelinde kaç cezaevi çocukların kalmasına, rehabilitasyonuna ve psikolojisine uygun olarak tasarlanmıştır?

Son 10 yılda cezaevinde işkence ve kötü muameleye uğrayan çocuk mahkum sayısı kaçtır?”

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Çocuk mahkumlara işkence TBMM'de" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete