Baykal'dan devlet adamlığı dersi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi genel kurulunda CHP'li ve HDP'li bir vekil 'sözde soykırım' için saygı duruşunda durdu. Baykal ise tepki gösterdi, ayağa kalkmadı.
Strazburg'ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi genel kurulunda büyük bir şok yaşandı. Ermeni vekilin saygı duruşu talebine Türkiye'den iki vekil katılırken, Deniz Baykal, AKP, MHP ve Azerbaycan milletvekilleri ayağa kalkmadı.

IŞİD konulu bir rapor tartışılırken söz alan bir Ermenistan milletvekili 'Aynen yüz yıl evvel Osmanlı Türkleri'nin Ermenilere yaptığı gibi IŞİD'in bugün Ortadoğu'da Hristiyanlara karşı bir soykırım gerçekleştirdiğini" iddia ederek genel kurulu yöneten AKPM Başkanı Anne Brasseur'dan genel kurulu tüm 'soykırım' kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etmesini istedi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

AKPM Başkanı da bu çağrıya uyarak genel kurulu bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Genel kurulda bulunan milletvekillerinin çoğunluğu bu çağrıya uyup ayağa kalkarak saygı duruşuna katılırken Türk ve Azeri heyetleri yerlerinden kalkmayarak ülkemize ve ecdadımıza yapılan bu hakarete tepki verdiler.

Ancak saygı duruşuna katılarak Ermeni tezlerine destek veren iki TBMM üyesi tüm Türk ve Azeri heyetleri gibi Türkiye'nin dostlarını da hayrete düşürdü.

"SİZE KÜFREDENLERİ ALKIŞLIYORSUNUZ"

CHP milletvekili ve Ankara 1. sıra adayı Gülsüm Bilgehan Toker ve HDP milletvekili Nazmi Gür'ün soykırım iddialarına destek veren tutumları karşısında bazı Azeri milletvekilleri şaşkınlıklarını "size küfredenleri alkışlıyorsunuz" diyerek ifade ettiler.

BAYKAL'DAN DEVLET ADAMLIĞI DERSİ

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal, AKP, MHP ve Azerbaycan milletvekilleri ile birlikte hareket ederek saygı duruşuna katılmadı.

    :

    :

    :

    :

    "Baykal'dan devlet adamlığı dersi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ