İşte CHP'nin projesinin maliyeti

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlenen resepsiyonda konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kaynak tartışmalarına ilişkin, “Kaynak gayet sağlam. 149 milyar lira gibi bir rakam kesinlikle söz konusu değil. Projemizin toplam maliyeti 57 milyar TL’dir” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 95. Açılış Yıldönümü dolayısıyla Şeref Salonu’nda resepsiyon verdi.

Hamzaçebi, resepsiyonda basın mensuplarının “kaynak” tartışmasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Hamzaçebi şöyle dedi:

“Finansmanı, kaynağı yok diyorlar. Kaynak gayet sağlam. 149 milyar lira gibi bir rakam kesinlikle söz konusu değil. Bütçeye hiçbir maliyeti olmayan kalemleri dahi bütçeye maliyeti varmış gibi anlatıyorlar. Kredi kartı faizlerinin yüzde 80’inin silinmesinin bütçeye hiçbir maliyeti yok ve daha önce bunu AKP üç kez yaptı. Projemizin toplam maliyeti 57 milyar TL’dir. Bunun bir kısmı ilk 100 günde yapılacaktır. Bir kısmı ilk bir yıl içinde yapılacaktır, bir bölümü de 4 yıllık süre içinde yapılacaktır. Yani 57 milyar liralık maliyetin hepsi hemen ilk bir yılda bütçenin üzerine gelmeyecektir. Programımızın finansmanı sağlamdır. AKP kendi bildirgesine baksın.”

    :

    :

    :

    :

    "İşte CHP'nin projesinin maliyeti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ