Bahçeli'den kaynak tartışması yorumu

Cemil Çiçek, TBMM’nin 95. Açılış Yıldönümü dolayısıyla Şeref Salonu’nda resepsiyon verdi.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in ev sahipliğini yaptığı 23 Nisan resepsiyonuna 7 Haziran’da yapılacak seçimler ve “kaynak” tartışması damgasını vurdu.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli, “Eğer rakamlar ifade ediliyorsa mutlaka kaynağı çok net olarak hesaplanmıştır. Kaynak vardı, yoktu tartışması bugün için lüzumsuzdur” dedi.

-MECLİS’TE 23 NİSAN RESEPSİYONU-

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 95. Açılış Yıldönümü dolayısıyla Şeref Salonu’nda resepsiyon verdi.

TBMM Başkanı ve eşi Gülten Çiçek resepsiyona gelenleri karşıladı, tek tek tokalaştı.

-KILIÇDAROĞLU GRİP NEDENİYLE RESEPSİYONA KATILMADI-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grip nedeniyle resepsiyona katılmadı. CHP Grup başkanvekilleri Levent Gök ve Akif Hamzaçebi ve bazı vekiller resepsiyona katıldı.

Resepsiyona katılan MHP Lideri Devlet Bahçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-BAHÇELİ, SEÇİM BEYANNAMESİ İÇİN “BİZE GÖRE GEÇ KALINMIŞLIK YOK” DEDİ-

Seçim Beyannamesinin tarihine ilişkin soruya Bahçeli, “Zamanlamamızı kendimiz yapıyoruz. Diğer partilerin faaliyetleri bizi fazla etkilemiyor. Kurultayımız için salonun tahsisi çalışmalarını yürütürken 3 Mayıs 2015 tarihinde de salonu bir kez daha MHP’ye tahsis edilmesi imkanını sağladık. Ve o gün seçim beyannamemizin topluma takdim toplantısı olacaktır. Bize göre geç kalınmışlık yok” yanıtını verdi.

“Putin bir soykırım ifadesini kullandı, ne diyorsunuz?” sorusuna Bahçeli, “Türkiye’yi Amerika’nın, Rusya’nın, Avrupa’nın veya buna benzer bazı ülkelerin soykırım tabirini kullanıp kullanmamasına kilitlememek lazımdır. Türkiye’nin gündeminden artık bu düşmelidir. Kim ne diyorsa desin ne yapmak istiyorsa yapsın bir onları görelim, ondan sonra Türk Milleti bir karar verir” dedi.

“Bu bir tuzağa mı dönüşüyor?” sorusuna da Bahçeli, “Her sene aynı şeyleri konuşuyoruz. Televizyonları açtığınız zaman 24 Nisan geliyor, acaba ABD Başkanı Obama hangi kavramı kullanacak? Aydınlarımız, televizyon programcılarımız bunu tartışıyor” dedi.

“Büyükelçilerimiz geri çekiyoruz, ne diyorsunuz?” sorusuna MHP lideri, “Hükümetin bir kararıdır, öyle bir düşüncesi varsa saygı duymak lazımdır. Büyükelçiler geldiğinde belki bir istişare yapacaklardır. Belki Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir taktik geliştireceklerdir. Onu normal karşılamak lazım” yanıtını verdi.

-“RAKAMLAR İFADE EDİLİYORSA MUTLAKA KAYNAĞI ÇOK NET OLARAK HESAPLANMIŞTIR”-

Kaynak tartışmalarına ilişkin soruya da Bahçeli, “Biz 3 Mayıs 2015 günü açıklayacağız. Orada öngörmüş olduğumuz görüşler geçmişten bugüne tutarlılığı olan bir görüş demetidir. Eğer rakamlar ifade ediliyorsa mutlaka kaynağı çok net olarak hesaplanmıştır. Kaynak vardı, yoktu tartışması bugün için lüzumsuzdur. Bir parti bir program ortaya koyuyor, iktidar diyor ki bunun kaynağı var mı, müsaade edin iktidar olsun kaynağını nasıl bulacaksa görsünler” dedi.

-“BEŞİKTAŞLIYIM, TABİATIYLA BEŞİKTAŞ”-

“Beşiktaş’ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?” sorusuna Bahçeli, “Beşiktaş ile Fenerbahçe çekişiyor” dedi. “Kim şampiyon olacak?” sorusuna da MHP lideri, “Beşiktaşlıyım, tabiatıyla Beşiktaş” yanıtını verdi.
 

    :

    :

    :

    :

    "Bahçeli'den kaynak tartışması yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ