Faik Öztrak'tan Ali Babacan'a sert cevap

Faik Öztrak, CHP’nin seçim vaatlerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a yanıt verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP’nin seçim vaatlerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a yanıt verdi.

Öztrak yazılı açıklamasında, Babacan’ın, AKP Hükümetleri döneminde kullanılan devasa kaynaklara rağmen vatandaşları borca batıran, büyümeyi düşüren, gelir dağılımı adaletsizliğini artıran politikaların baş sorumlularından biri olduğunu ifade ederek, “Sayın Babacan’ın yapacağı en onurlu hareket, 8 Haziran sabahı AKP’nin sandık yoluyla tasfiyesini beklemeden son dönemde istemeyerek işgal ettiği koltuğu boşaltmasıdır” dedi.

-“ 'USTALIK DÖNEMİNDE’ BÜYÜME YÜZDE 3’E DÜŞTÜ”-

ANKA'nın haberine göre, bu tablonun sorumlularının CHP’ye “ekonomi nasıl yönetilir” dersi veremeyeceğini savunan Öztrak, AKP’nin, 1923-2002 arasında Türkiye’yi yöneten 57 hükümetin toplamda kullandığı paranın yaklaşık 2,5 katı kadar para kullandığını belirtti. Büyümenin 1946-2002 arasında ortalama yüzde 5,1 iken AKP iktidarında yüzde 4,7’ye düştüğünü de kaydeden Öztrak, “Dönemler itibariyle bakılınca da büyüme, ‘çıraklık’ döneminde (2003-2007) yüzde 6,9, ‘kalfalık’ döneminde (2008-2011) yüzde 3,3, ‘ustalık’ döneminde (2012-2014) ise ortalama yüzde 3 oldu” dedi.

Öztrak, Türkiye’nin AK Parti döneminde dünyada aynı ligde yarışılan ekonomilerin gerisine düştüğünü, işsizliğin 1980-2002 döneminde ortalama 8,3 iken yüzde 10’a yükseldiğini, 17 milyon yoksul varken milli servetin yüzde 54’ü en tepedeki yüzde 1’in elinde yoğunlaştığını, vatandaşın borca battığını kaydetti.

-“NEREDE BU PARALAR?”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek, “Bu tablonun baş sorumlusu ve AKP’nin örtülü lideri ekonominin krizde olduğunu ilan etti” diyen Öztrak, “Şimdi 12. yılını tamamlamış bu iktidara millet adına soruyorum, 12 yıldır bu ekonominin direksiyonunda olan Sayın Babacan bu mu sizin iyi yönetiminiz? Nereye gitti bu paralar” diye sordu.

Borcu devletin sırtından alıp, milletin sırtına yıkanların bugün CHP’ye mali disiplin dersi veremeyeceğini savunan Öztrak, şöyle devam etti:

“Bizim derdimiz millettir. CHP yaşanacak bir Türkiye için çalışmaktadır. Bizim vaadimiz budur. Memleketin hali ortadadır. Vatandaş borca batmış, çarşı pazarda milletin cebinde yangın çıkmıştır. Hükümet bize akıl verecek konumda değildir; bu tablonun sorumluları bize ‘ekonomi nasıl yönetilir’ dersi veremez. Ben Sayın Babacan’a soruyorum. Kaçak Saray için vatandaştan ne kadar vergi aldınız? 2006-2014 döneminde kamu hizmet binalarına ödenen kiraların yüzde 352, taşıt alımlarına yapılan harcamaların yüzde 792, müşavir firma ve kişilere yapılan ödemelerin yüzde bin 204 artmasına neden göz yumdunuz? Kaçak Saray’dan örtülü ödenek havuzuna bir gecede korsan önergeyle nasıl hortum bağladınız. Bunların kaynağını nereden buldunuz?”

-“SİZ SARAY YAPMAYI, RANT YARATIP YANDAŞLARIN ZENGİNLEŞMESİNİ BÜYÜME SANIRSINIZ”-

Babacan’ın “Siz sıcak para rüzgarıyla ekonomiyi yönettiğini sanan ve son dönemde ülkelerini hızla iflasa sürükleyen neo-liberal zihniyetin temsilcisisiniz” sözleriyle eleştiren Öztark, “Siz AVM yapmayı, rezidans yapmayı, saray yapmayı rant yaratıp, yandaşların zenginleşmesini büyüme sanırsınız. Biz sosyal demokratız. Biz sürdürülebilir yüksek büyüme için üretimin artmasını, emeklinin, yoksulun rahat etmesini, hasılı milletin topyekun zenginleşmesini hedefleriz. Aramızdaki fark da budur” dedi.

-“O KOLTUĞU BOŞALTSIN”-

Türkiye’nin yeniden IMF kapılarına düşmemesi için yapılacak en acil yapısal reformun yeni küresel konjonktürü okuyamayan, ülkeyi krize soktuğunu itiraf eden AKP’nin 7 Haziran’da iktidardan gitmesi olacağını ifade eden Öztrak, “Sayın Babacan’ın ismi bu tabloda sorumluluğu olanların en başındadır. Buna rağmen CHP’nin ekonomi programı hakkında ileri geri konuşmak akıl vermeye kalkışmak en kibar tanımıyla ne dediğini bilmemektir. Sayın Babacan’ın yapacağı en onurlu hareket, 8 Haziran sabahı AKP’nin sandık yoluyla tasfiyesini beklemeden son dönemde istemeyerek işgal ettiği koltuğu boşaltmasıdır. Son açıklamalarıyla o koltukta bir gün daha duracak kredisi kalmamıştır” iddiasında bulundu.
 

    :

    :

    :

    :

    "Faik Öztrak'tan Ali Babacan'a sert cevap" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ