AKP içinden bir kaynak Gül olayını açıkladı

7 Haziran seçimleri yaklaşırken AKP’de “seçimleri kaybetme” paniği başladı.
Erdoğan’ın seçim kaybetme riskine karşı Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığına yeşil ışık yaktığı bildirildi.

F tipi örgütün de Gül’ün AKP’de aktif politikaya dönüşüne destek verdiği, Gül’le birlikte üzerlerindeki baskıyı hafifletmeyi planladıkları öğrenildi.

AKP'NİN OYLARI DÜŞÜYOR

AKP’nin oy oranında düşüşün de hızlandığı belirlendi. Bunda, özellikle AKP-PKK/HDP ortak basın toplantısı ve ekonomik krizin iyice hissedilir olmaya başlamasının etkili olduğu ifade edildi.

AKP'NİN KALELERİNDE BİLE KAYIP VAR

AKP’nin yüzde 60 civarında oy aldığı Orta Anadolu ve Karadeniz illerinde bile sıkıntı yaşandığı kaydedilirken, erime sürecinin hızlanmasının başta Erdoğan olmak üzere AKP kurmaylarını paniklettiği bildirildi.

Gelişmelerle ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren AKP’li bir kaynak, “Siz uzun süredir bunu yazıyordunuz. Ama şahsen ben ciddiye almıyordum. Geçtiğimiz günlerde merkezden arkadaşlarla görüşünce şaşırdım.

Rakam vermediler ama ‘seçim bıçak sırtı’ ifadesini kullandılar. Bu oylarımızın yüzde 40’ların altına doğru gittiği anlamına gelir.

AKP’nin kalelerinde bile kayıp olması şaşırtıcı” dedi. AKP’liler, Erdoğan’ın eski mitingleri ile son mitingleri arasında büyük fark olduğunu, katılım sayısının azaldığını, Bursa mitinginin bunun en somut göstergesi olduğunu ifade ettiler.

ERDOĞAN'IN MEYDANLARDA SIK GÖRÜNMESİNİN SEBEBİ

Bir AKP yöneticisi de, “Sıkıntıyı Erdoğan anladı. Son dönemde meydanlarda, ekranlarda daha sık görünmesi bundan” diye konuştu.

Erdoğan’ın son Gaziantep mitinginde isim vermeden PKK’yı eleştirmesine dikkat çeken kamuoyu araştırma şirketleri yöneticileri de Erdoğan’ın “Dolmabahçe ortak açıklaması”nın olumsuz etkisini kırmayı hedeflediğini vurguladılar.

2002 yılından bu yana AKP içinde yer alan ancak hiç aday olmayan bir işadamı yaşananlarla ilgili olarak Aydınlık’a şunları söyledi:

“Erdoğan’ın Gül’ü silmek istediği bir sır değil. Erdoğan gerçekçidir de. Birincisi AKP iktidardan giderse Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması zorlaşır. İkincisi Erdoğan yalnızlaştı.

"BÜTÜN DENGELER DEĞİŞİR"

Fidan’ın ondan uzaklaşması ve sağda solda söylediklerini biliyor. AKP iktidardan giderse bütün dengeler değişir.

Arınç’ın dediği gibi insanlar birbirine kin ve nefretle bakıyor. İntikam için uygun zamanı bekleyenler var. Erdoğan bunları görüyor. Gül’ün AKP’ye dönmesini de bu çerçevede ele almak lazım.

Son dönemde AKP’yi bırakıp ‘kararsız’ olan seçmeni ‘Gül ile yeniden AKP’ye döndürme’ projesi demek daha doğru. Yani bir anlamda ‘zoraki nikah’. Veda töreninde Hayrünnisa Gül’ün açıklamaları aslında Gül’ün duyguları.

Bu iş çok da kolay olmayacak gibi. Gül kontenjan ister. Erdoğan ‘Nasıl olsa Gül’e yakın AKP’liler 3 dönem engeline takıldı. Yalnız Gül sorun olmaz’ diye düşünüyorsa yanılır.”

Kaynak: Aydınlık gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "AKP içinden bir kaynak Gül olayını açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ