MHP'den ilk açıklama: 26 Haziran ya da 30 Temmuz'da kurultaya gidilecek!

Yargıtay, mahkemenin aldığı MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını onadı. Karar oy birliği ile alındı. MHP yönetimi bu kararın ardından pati yönetimi tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongre kararı aldı.
Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü tüzük kongresi kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı. Çağrı heyeti daha önce yaptığı toplantılarda Haziran ayının ilk Pazar günü toplanabileceği değerlendirmesini yapmıştı. Bu kararın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın şu açıklamayı yaptı:

"MHP yargı kararlarına saygılıdır. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin verdiği yetkiye dayanarak Sayın Genel Başkanımız, 26 Haziran ya da 10 Temmuz da olağanüstü seçimli kurulltaya götürme kararı almıştır. Ankara Arena'da salon kiralanmıştır"

MHP yönetimi, Yargıtay kararına rağmen hukuk yollarının tükenmediğini savunuyor. Genel Merkez'de konuyla ilgili değerlendirme yapılacak.

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, NTV'ye yaptığı açıklamada, Sulh Hukuk Mahlemesi'nin karrlarına, karar düzeltme başvurusu yapılamayacağını söyledi ve kurultayı en kısa sürede toplayacaklarını söyledi.

Kaynak: Al Jazeera

    :

    :

    :

    :

    "MHP'den ilk açıklama: 26 Haziran ya da 30 Temmuz'da kurultaya gidilecek!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete