​Bakanlık önünde cenaze namazı

Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı önünde cenaze namazı kıldı.
Sağlık politikalarının iflas ettiğini belirten sağlıkçılar bakanlık önünde tabutlu eylem de yaptı. Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramını kutlamama kararı da aldı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI GELECEKLERİNDEN ENDİŞELİ"

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Yüksel Kılıç, sağlık çalışanlarının huzursuz ve geleceklerinden endişeli olduğu bir ortamda “Tıp Bayramı”nı kutlamayacakların belirterek,

“Sağlık çalışanlarına ödenen düşük ücret, performans sistemindeki adaletsizlikler, emekli maaşlarının yetersizliği, hastanelerde hekim ve hekim dışı personel açığı, artan şiddet olayları, maaşların her geçen gün emsallerinin gerisinde kalarak mağduriyet yaşatılması ve sık değişen yasal mevzuatın yarattığı kafa karışıklığı gibi sorunlar önümüzde dağ gibi yükselmişken, Tıp Bayramı’nı kutlamamız söz konusu olamaz.” dedi.

"MESLEKİ YIPRANMA HAKKI YOK"

Sağlık çalışanları ise, “24 saati aşan 36 saate kadar kesintisiz çalışmaya zorlanıyoruz. Mesleki yıpranma hakkı yok. Emekliliği hak ettiğimiz halde geçim sıkıntısı korkusuyla emekliye ayrılamıyoruz. En çok şiddeti sağlık çalışanları görüyor. Sağlık çalışanlarının Hükümet, Başbakan ve Sağlık Bakanı’ndan hiçbir beklentisi kalmamıştır’’ dediler.
  • yaşar türüt
    Başlık ve haber yanlış yaşar türüt - 13 Mart 2015 Türk Sağlık Sen fotoğrafları ve eylemi fakat açıklama farklı bir sendika.Türk le Tüm ü karıştıracak kadar dikkatsız olamazsınız..Lütfen Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder KAHVECİ'nin açıklama metnini koyun başlığa...

:

:

:

:

"​Bakanlık önünde cenaze namazı" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ