close

Devlet ihalelerinden PKK'ya 'Fenerbahçe payı!'

Hakkari'de kamu kurumlarında yapılan bütün ihalelerden örgüte ihale bedeli üzerinden "Fenerbahçe payı" adı altında yüzde 10 pay ayrıldığı ortaya çıktı.
Terör örgütü PKK'nın özerklik için pilot il seçtiği Hakkari'de kamu kurumlarından ihale alan müteahhitleri resmen haraca bağlağı belirlendi. Böylece ihale başına PKK'ya düzenli olarak para gönderiliyor. 

Hakkari'de vali yardımcısının bulunduğu ortamda yaşanan bir olay devletin resmi memurlarının bebek katilleriyle olan para akışını ortaya çıkardı.

'FENERBAHÇE PAYI'

Buna göre, bazı konuşmalara şahit olan vali yardımcısı, devletten alınan ihalelerden yüzde 10'luk payın  PKK'ya gitiğini farkt etti. Bütün resmi kurumlarda bu para trafiğinin bilindiği öğrenilirken, halk arasında 'Fenerbahçe payı' adı altında espri konusu olduğu söylendi.

Örgüte pay ayırma konusunda mülki idarecilerin komisyon başkanlığı yaptığı ihalelerde bile müteahhitler tarafından ihale esnasında aleni olarak ifade edildiği de gelen bilgiler arasında.

"BU KADAR KIRIM YAPARSAM BU İŞİN ALTINDAN KALKAMAM"

Vali yardımcıları da dahil tüm mülki idare amirleri müteahhitlerden kırım yapmasını istediklerinde müteahhitlerin "Sayın valim, sayın kaymakamım benden bu kadar kırım yapmamı istiyorsunuz ama bir de Fenerbahçe'nin payı var. Bu kadar kırım yaparsam bu işin altından kalkamam" gibi ifadeler kullanarak yaşanan rezalleti normalleştirdiği kaydedildi.

Kaynak: Muhabir.net

    :

    :

    :

    :

    "Devlet ihalelerinden PKK'ya 'Fenerbahçe payı!'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ