YGS soru kitapçıkları erişime açıldı

2015 yılı YGS soruları erişime açıldı.
Bugün gerçekleşen YGS'nına rdından ÖSYM soruların yüzde yirmisini erişime açtı.

2015-YGS’de sorulan soruların (160 soru) alanlar gözetilerek rastgele seçilen yüzde 20’si (32 soru) ÖSYM’nin internet sitesinden tüm adayların ve ilgililerin erişimine  açıldı.

ÖSYM’den internet üzerinden yapılan yazılı açıklamada, sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan “her adaya farklı soru kitapçığı” uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kağıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından 2014-YGS sınavına katılan aday kitlesi düşünülerek test sorularının tamamından rastgele seçilen yüzde 20’sinin adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açıldığı ifade edildi.



SORULAR İÇİN TIKLAYIN!

Sınav sorularının yüzde 20’sinden oluşturan ve adayların incelemesine açılan 32 sorudan oluşan Temel Soru Kitapçığı, ÖSYM’nin internet sayfasındaki bağlantıdan incelenebilecek.

GERİ KALAN SORULAR SINAV SONUÇLARINDAN SONRA

Soruların geri kalan yüzde 80’i de sınav sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra, 10 gün süreyle, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden adayların T.C. kimlik numaraları ve kişisel şifreleriyle adayların cevap kağıdı görüntüsü, cevap anahtarıyla birlikte adayların kişisel bilgi edinme amaçlı erişimine açılacak.

ÖSYM’nin açıklamasında, bu sorulara ait telif hakları bedelli ya da bedelsiz olarak hiçbir kişi veya kuruluşa devredilmeyecek ve bu soruların kişisel ya da toplu her türden paylaşımı (basımı, yayımı, dağıtımı) yasak olacak, paylaşanlar hakkında 5846 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem başlatılacaktır” denildi.

 

    :

    :

    :

    :

    "YGS soru kitapçıkları erişime açıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ