Milli Eğitim Bakanlığı yargı kararı dinlemiyor

Okul müdürü atamalarındaki mülakat skandalları bitmek bilmiyor.
7 bin okul müdürünün görevden alındığı ve yerlerine ağırlıkla AKP’ye yakın sendikanın üyelerinin atandığı idari işlemler hakkında hukuka aykırı oldukları gerekçesiyle birçok ildeki mahkeme yürütmeyi durdurma ve iptal kararları verdi. Ancak Milli Eğitim Müdürlükleri mahkeme kararlarını dinlemiyor.

Son olarak Eğitim-Sen 7 No’lu şube hukuk sekreteri Zeynel Özgün’ün açtığı iptal davasında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, yapılan değerlendirme sonucunun hukuka aykırı olduğunu saptayarak söz konusu işlemle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme kararından sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Özgün’ü yeni dava sonuçlanana kadar kadar eski okulundaki müdürlük görevine iade etmesi gerekiyordu. Ancak öyle olmadı.

ESKİ DEĞERLENDİRMEYLE BİREBİR AYNI

Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü Zeynel Özgün’ü eski görevine iade edeceği yerde yeniden değerlendirmeye aldı. Taraf'tan Sümeyra Tansel'in haberine göre değerlendirmede Milli Eğitimin hazırladığı formlarda yer alan kriterlere şube müdürlerinin verdiği “evet” ya da “hayır” cevaplarına göre puanlaması yapıldı.

Yapılan yeni değerlendirmede de Özgün’e eski puanının tıpatıp aynısı verildi. Üstelik Özgün’ün yeni değerlendirmesinde kriterlere verilen “evet” veya “hayır” cevaplarının da mahkeme tarafından yürütmesi durdurulan eski değerlendirmeyle bire bir aynı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Eğitim Sen’li Zeynel Özgün yeniden Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek iptal davası açtı.

YENİDEN YARGIYA GİTTİ

Taraf’a konuşan Özgün “İdarenin mahkeme kararını yerine getirmesi gerekiyordu. İdari Yargılama Usul Kanunu bunu gerektiriyor. Oysa Milli Eğitim Müdürlüğü eski değerlendirmeyi aynen bir kez daha tekrar ederek yürütmeyi durdurma kararına aykırı hareket etti.

Mahkeme, yapılan değerlendirmenin hukuksuz olduğunu saptamış ve durdurulmasına karar vermişken Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü aynı hukuksuz işlemi tekrar etmiş ve yine aynı şekilde bir değerlendirme yaparak yine 70,75 puan aldığımı belirmiştir.

Bu olayla ilgili de idare mahkemesine yeniden dava açtık. Ayrıca hem mahkeme kararını yerine getirmediği için hem de mağduriyetime yol açıldığı için Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

MAHKEMEYE GÖNDERİLEN EVRAKLARLA DA OYNADILAR

Zeynel Özgün’ün dava süreci de kolay geçmemişti. İdare mahkemesi dava konusu değerlendirme formlarını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan istedi. Mahkemeye gönderilen evrakta tahrifat yapılarak Zeynel Özgün’e ait belgedeki olumlu ‘evet’ puanlarının ‘hayır’ ile değiştirerek gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Konuyla ilgili İl Maarif Müfettişleri tarafından inceleme başlatıldı. Ancak bu incelemenin sonucunda müfettişlerin hangi bulgulara ulaştıkları kamuoyu ile paylaşılmadı. Olayın mağduru olan Özgün ise konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: Taraf / Sümeyra Tansel

    :

    :

    :

    :

    "Milli Eğitim Bakanlığı yargı kararı dinlemiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ