Nabi Avcı'dan gazetecilere tehdit

Cumhuriyet gazetesinde önceki gün “Bilal’in Hedefine Bir Yılda Varıldı” başlığı ile yayımlanan haber Milli Eğitim Bakanlığı yayınlamadı ama tepki gösterdi.
Resmi örgün eğitim istatistiklerine dayanılarak yapılan haberde imam hatip liselerine ve ortaokullarına devam eden toplam öğrenci sayısının 923 bin 273’e dayandığı aktarılmıştı.

Yine Cumhuriyet’in daha önce kamuoyuna duyurduğu 2015-2019 Taslak Stratejik Planı’nda da imam hatipli sayısının 1 milyona ulaştırılmasının hedeflendiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın milli eğitim yöneticilerinin de bulunduğu bir toplantıda söylediği “Kısa sürede 1 milyon öğrenci olacak imam hatiplerde” sözleri ile anımsatılarak aktarılmıştı.

NABİ AVCI CEVAP VERMEK YERİNE TEHDİT ETTİ GÖZDAĞI VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014- 2014 istatistiklerine dayanılarak yazılan imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi öğrencilerinin sayısının 932 bin 273’e dayandığı bilgisini aktaran Cumhuriyet gazetesi haberine kişiselleştiren ve hedef gösteren bir açıklama yaptı.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin tüm basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, Cumhuriyet’in karalama kampanyasına yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, “Bakanlığımız sistematik karalama kampanyası yürüten medya organlarını ve muhabirlerini yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna deşifre etmeye devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

AKP'NİN BEYİN KADROSUNU YETİŞTİRDİ AMA...

AKP'nin başından beri Erdoğan'a çok yakın olan, kendi yetiştirdiği adamları Erdoğan'ın yanına, danışman, müşavir olarak yerleştiren, Nabi Avcı, iddialara göre bunalmış ve bu yapıdan kurtulmak istiyormuş.

Bahsedildiğine göre, artık Milli Eğitim Bakanlığı'nda da yetkinin çoğu MEB Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından hallediyormuş. Avcı ise imza makamı konumundan öteye geçemiyormuş.

Bir an önce bu yapıdan paçasını kurtarmak isteyen Avcı ise çökmüş eğitim sisteminin faturasının kendine kesilmesinden endişe ediyormuş.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Nabi Avcı'dan gazetecilere tehdit" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ