TÜRGEV'e üniversiteye tepki

TÜRGEV tarafından İbn-i Haldun üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarı Meclis genel kurulunda muhalefet tarafından sert şekilde eleştirildi.
AKP, 7 Haziran seçimleri nedeniyle bu hafta sonu tatile girecek olan TBMM’ye aralarında İbn Haldun üniversitesinin kurulmasının da yer aldığı tasarıyı(Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ) Genel Kurul’a getirdi.

Tasarıya göre İstanbul’da; Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı İbn-i Haldun Üniversitesi, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı İstinye Üniversitesi veTürkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olmak üzere 3 yeni üniversite kurulacak.

MHP kamuoyunda şaibeli olan vakfın kuracağı üniversitenin ülkeye hayrının olmayacağını söyledi. CHP, yapılan bağışlara dikkat çekti bütün ilişkilerin nüfuz ticareti üzerinden yürüdüğünü dile getirdi.

İSLAMİ DEĞERLERE MEYDAN OKUMAKTIR

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İbn-i Haldun Üniversitesinin kurucusu olan TÜRGEV’in mal varlığının elde ediliş biçimi konusunda ciddi bir kuşku, şaibe ve kafa karışıklığı bulunduğunu söyledi.

Yeniçeri, “TÜRGEV genel kurulunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile bireylerinden ve hısımlarından oluşması, vakfın gelirinin siyasal etkiyle oluştuğuna yönelik değerlendirmelerin yapılmasına neden olmaktadır” dedi.

Bakanlar Kurulu kararıyla vergi muafiyeti tanınan vakfın 15 yılda toplayamadığı bağışın bir ayda mal varlığına ilave edildiğini ifade eden Yeniçeri, “Böyle bir vakfın kendisini bütün iddialardan, ithamlardan, isnatlardan soyutlamadan, “İbn-i Haldun” adını kullanarak bir üniversite kurmuş olması, en azından İslami, insani, hukuki ve ahlaki değerlere meydan okumak anlamına gelmektedir.

Üzerine atılı iddiaları ve isnatları bütün açıklığıyla cevaplandırmadan, sahip olduğu mal varlığını meşru, helal ve yasal yoldan elde ettiğini kamu vicdanını rahatlatacak şekilde ortaya koymadan TÜRGEV’in üniversite kurmak gibi bir işe başvurması kuşkuludur ve doğru değildir” diye konuştu.

İŞADAMLARINA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise “TÜRGEV, toplum vicdanında rüşvetle ve yolsuzlukla anılmaktadır. Onun kurduğu üniversite, sadece iş adamlarına peşkeş çeken ve onların vergi iadelerini kapatan bir kuruluştan başka bir şey değildir” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise, “Cumhurbaşkanı ya da benzer kişilerin yakınlarının vakıf çalışmaları içinde olması alkışlanacak konudur. Suudi Arabistan’dan gelen para ile de okul yapıldı” dedi.

Kaynak: Güler Yılmaz / Taraf gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "TÜRGEV'e üniversiteye tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ