Lise öğrencisinden üniversiteye ilginç cevap

ABD ’deki bir öğrenci, pek çok üniversiteden red mektubu aldıktan sonra sonunda çılgınca bir şey yaptı ve kendisini reddeden üniversitenin reddini reddetti.
Giriş paragrafımız biraz karışık gelmiş olabilir, ancak hadise oldukça basit.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde yaşayan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Siobhan O’Dell, önümüzdeki dönem üniversite eğitimi almak için Duke Üniversitesi’ne başvurdu.

Başvurusu kabul edilmeyen genç kız, bir red mektubu aldı. Bunun üzerine O’Dell, ret mektubunu reddeden bir mektup yazmaya karar verdi.

Yahoo News’da yer alan habere göre, Siobhan O’Dell’in tıpkı üniversitenin yazdığı dilde kaleme aldığı ‘reddi red’ mektubu ise şöyle;

“Sayın Duke Üniversitesi Kayıt Ofisi,

26 Mart 2015 tarihinde gönderdiğiniz ret mektubu için teşekkürler. Yaptığım dikkatli değerlendirmeden sonra üzülerek bildirmeliyim ki Sonbahar 2015 dönemi için yaptığım başvuruyu reddetmenizi reddediyorum.

Bu yıl ülkenin en iyi ve en parlak üniversitelerinden yeteri kadar ret mektubu alacak kadar şanslıydım. Normalinde birkaç yıl önce kabul edemeyeceğim pek çeşitli ve başarılı bir ret mektubu havuzum var haliyle daha fazlasını kabul edemeyeceğim. Bu sebeple önümüzde dönem Duke Üniversitesinde birinci sınıf olarak eğitimime başlayacağım. Sizi görmeyi dört gözle bekliyorum.”

SOSYAL MEDYA ARAYA GİRDİ, İKİNCİ KEZ REDDEDİLDİ

Mektubunu Tumblr’da paylaşan O’Dell, sosyal medyada hemen ilgi çekti. İnsanlar Duke Üniversitesi’nden genç kızın başvurusunu bir kez daha değerlendirmesini istediler.

Salı günü Tumblr’da Duke Üniversitesi’nden ret mektubuna karşılık gelen ikinci bir ret mektubunu yayınlayan O’Dell, üniversitede eğitim almaya hak kazanamadı. Üniversitenin gönderdiği ikinci ret mektubunun bir bölümü şöyle;

“Yeni gelen öğrenciler arasında size yer veremediğimiz için hayal kırıklığına uğradığınızı biliyoruz.

Size karşı dürüst olmak istiyoruz, çok nadir kararımızı değiştirecek şeyler gerçekleşiyor. Son 10 yılda yaklaşık 500 tane başvuruyu tekrar değerlendirmemiz istendi ve kararımızı sadece 4 kere değiştirdik.”

Duke Üniversitesi Lisans Kayıtları Dekanı Cristoph Guttentag, genç kızın başvurusu hakkında hiçbir yorum yapmadı. Siobhan O’Dell ise Instagram hesabından Güney Carolina Üniversitesi’nden kabul aldığını duyurdu. 

Çeviri: Öykü Çetin / Radikal

    :

    :

    :

    :

    "Lise öğrencisinden üniversiteye ilginç cevap" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ