​Matematik yerine zorla Kur'an dersi!

Sakarya'da "Bilim Uygulamaları ve Matematik" dersini seçen öğrenciye okul yönetimi "Kur'an-ı Kerim okumak zorundasın" dedi.
AKP'nin öğrencilere din dersi dayatmasına son örnek Sakarya’da yaşandı. Seçmeli ders olarak Matematik ve Bilim Uygulamarı seçen S.S. isimli öğrenciye zorla Kuran dersi verildi.

AKP hükümetinin eğitim politikaları sonucu zorunlu olan din dersi, yeni eğitim sistemi ile öğrencileri mağdur etmeye devam ediyor. Bu sistemin son kurbanı ise Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Gazi Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi S.S. oldu.

Dönem başında öğrenci velisine okul idaresince seçmeli ders formu verildi. Veli, 25 ders arasından Yabancı Dil, Bilim Uygulamaları ve Matematik Uygulamaları derslerini seçti. Ancak okul idaresi, seçilen derslere rağmen öğrenciye Bilim Uygulamaları ve Matematik Uygulamaları dersleri yerine Kuran-ı Kerim dersini verdi.

Okulun gerekçesi ise “yeterli çoğunluğun sağlanamaması ve yoğun talep olan derslere öğrencilerin kaydırıldığı” oldu. Okul yönetimi “Çoğunluk ne istemiş ise ona uymak zorundasınız” savunmasında bulundu.

NOT ORTALAMASI DÜŞTÜ

S.S. adlı öğrenci, 2014-2015 eğitim öğretim yılının 1. döneminde kendisine okul idaresi tarafından dayatılan Kuran-ı Kerim dersine zorunlu olarak girmek durumunda kaldı.

Dersten bir şey anlamadığı için sınavlardan sürekli düşük not aldığını söyleyen S.S., bu durumun not ortalamasına da yansıdığını ve mağdur olduğunu belirtti. S.S.’nin Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik gibi derslerden yüksek not almasına rağmen dönem sonunda not ortalaması düştü.

'HAKLARIMA SALDIRI'

Dayatılan Kuran-ı Kerim dersini çocuklarının görmek istemediğini belirten S.S.’nin velisi Şenay Ertan, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaşadıkları mağduriyeti anlatan bir dilekçe yazdı.

Veli Ertan, “Benim çocuğum zorunlu din dersi zaten almaktadır. Seçmeli Kuran-ı Kerim dersi almasını kesinlikle istemiyorum. Yok yazılmasını haklarıma saldırı olarak kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ali Cemal Karabudak/Yurt Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Matematik yerine zorla Kur'an dersi!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ