close

YGS'de puanlar yeniden hesaplanacak mı?

ÖSYM, 15 Mart Pazar günü yapılan YGS'de bir Türkçe sorusunu iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen sonu nedeniyle öğrencilerin puanında bir oynama olmadığı duyuruldu.
15 Mart Pazar günü yapılan YGS'de, Türkçe testinden hangi sorunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Sınavdan sonra Hürriyet Gazetesi’ndeki uzman değerlendirmelerinde yer alan ‘yanlış soru iddiası’ doğru çıktı. ÖSYM, o soruyu iptal ettiğini duyurdu.

İPTAL EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

YGS’ye katılan Fen Bilimleri Dershanesi’nden Türkçe Öğretmeni Mutlu Kılavuz, YGS sınavının ardından türkçe sorularından birinin iki cevaplı olduğunu ve kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini söylemişti.

Kılavuz’un iddiasına göre, bu soruda yazım kuralları konusundan ayrı yazılması gereken ‘ki’ bağlacı bitişik ve yine aynı soruda bitişik yazılması gereken ‘başkişi’ kelimesi de ayrı yazılmış.

Soruda hangi kelimenin yanlış yazıldığı soruluyor. Buna göre iki doğru cevabı olan bir soru olduğu için kesinlikle iptal edilmesi gereken bir soruydu. ÖSYM'nin de bu soruyu iptal ettiği ortaya çıktı.    

YENİDEN HESAPLANMAYACAK

Bu sabah ÖSYM, bu sorunun iptal edildiğini açıkladı. Adaylar, hesaplamaların yeniden yapılıp yapılmayacağını merak ederken ÖSYM yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“2015-YGS Türkçe testinde bir soru Yönetim Kurulu kararıyla iptal edildi. Sınav olduktan sonra yanlış olduğu iddia edilen sorular Bilim Kurulu tarafından incelendi.

Bilim Kurulu’nun incelediği ve yanlış olduğunu belirlediği Türkçe sorusu Yönetim Kurulu’na iletildi. Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve Yönetim Kurulu’nun kararıyla da hatalı olduğu tespit edilen soru iptal edildi. Adayların puan hesaplaması ise sorunun iptalinin ardından gerçekleştirildi. Bu nedenle puanların yeniden hesaplanması söz konusu değil.”

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "YGS'de puanlar yeniden hesaplanacak mı?" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete