AKP gözünü öğrencilere dikti

Seçim yarışında oyları erimeye devam eden AKP 'siyasette her yol mubah’ anlayışıyla çirkin ve orantısız seçim hamlelerine devam ediyor.
AKP şimdi de lise öğrencilerine gözünü dikti. Büyük bir kesimi 18 yaşına girdiği için ilk defa oy kullanacak olan 12. sınıf öğrencilerini 'büyük oy potansiyeli' olarak gören AKP okullarda seçim propagandası yapmaktan çekinmiyor.

AKP OYLAR ERİYİNCE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Meydanlardan istediğini alamayan AKP, anketlerde de hezimete uğramasıyla ne yapacağını şaşırdı. İhtilal dönemlerinde rastlanan propaganda yöntemlere başvurması AKP’nin günden güne eriyen oylarının farkındalığıyla açıklanıyor. 

ÖĞRENCİLER HEDEF ALINIYOR

İlk defa oy kullanacak olan lise son sınıf öğrencileri AKP'ye biat etmiş devlet kadroları ile tamamen devlet imkanları kullanılarak kandırılmaya çalışılıyor.

BÜYÜK OY POTANSİYELİ

Türkiye'de genel ortaöğretimde 4 bin 214 genel lisede, 2 milyon 752 bin 972 öğrenci bulunuyor. Mesleki ve teknik ortaöğretimde de 6 bin 204 lisede 2 milyon 269 bin 651 öğrenci eğitim alıyor. Ortaöğretim kurumlarının tamamında 2 milyon 643 bin 414'ünü erkek, 2 milyon 352 bin 209'ü kız olmak üzere toplam 4 milyon 995 bin 623 öğrenci eğitim görüyor. Açıköğretim lisesinde ise 1 milyon 14 bin 409 öğrenci okuyor. Örgün eğitime bağlı bin 261 özel eğitim kurumunda ise 220 bin 649 öğrenci bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde de Fethiye Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet dağıtımı sırasında Erdoğan'ın konuşması izlettirilmiş, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık“Cumhurbaşkanımızın sözünün üzerine konuşulmaz” diyerek henüz zorunlu eğitim çağındaki öğrencilere 'biat' anlayışlarını aşılamaya çalışmıştı.

MUHALEFETİN NE YAPACAĞI MERAK KONUSU

Her fırsatta sandığı koruyacaklarını ifade eden muhalefet partilerinin AKP'nin bu kirli seçim politikası için alacağı önlem ise şimdiden merak konusu oldu.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "AKP gözünü öğrencilere dikti" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete