​Akdoğan’dan HDP’ye garip eleştiri

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan “İmralı’yı boşa çıkarmaya çalışan bir blok var, bu blok Demirtaş’ı ve HDP’yi öne sürdü" dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm süreci ve HDP hakkında değerlendirmelerde bulunurken, “İmralı’yı boşa çıkarmaya çalışan bir blok var, bu blok Demirtaş’ı ve HDP’yi öne sürdü. ‘Öcalan var, bunu kontrol edemiyoruz, bunu etkisizleştirelim, başka aktör çıkaralım, yönetmemiz daha kolay olur’ diyerek bir çaba içerisine girdiklerini görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, TRT Haber yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, çözüm süreci haklında değerlendirmelerini sürdürürken, Demirtaş’ın PKK elebaşı Öcalan’ın kongre çağrısını “değersizleştirmeye” çalıştığını savunarak, “Sonra süreç bitti koptu negatif şeyler konuşmaya başladılar. Baktılar ki tepki var, bu sefer döndüler, hükümet gereken adımı atmadı, kongre toplarız falan dediler. Eee ne yapacaktı hükümet? Zaten Öcalan çağrısını yapmış.

Anayasa değişmedi diyorlar. Öcalan çağrı yaptığında bilmiyor mu, Nisan’da Meclis kapanıyor. Bu tartışma konuları var. Burada sürekli İmralı’yı boşa çıkarmaya çalışan, bir kaos planı blok var, bu blok Demirtaş’ı ve HDP’yi öne sürdü. Bunun bir parçası, ‘Öcalan var bunu kontrol edemiyoruz, bunu etkisizleştirelim, başka aktör çıkaralım, yönetmemiz daha kolay olur.’ Böyle bir çaba içerisine girdiklerini de görüyoruz doğrusu.

“İMRALI GÜCÜNÜ YİTİRDİ DEMEK ABARTILI MI OLUR?”

“İmralı gücünü yitirdi demek abartılı mı olur?” sorusuna Akdoğan, “Bunlar açıktan Öcalan’a çıkıp da posta koyamazlar. Koydukları anda kendileri biter. Bunu bildikleri için çaktırmadan boşa düşürme şeyleri var. O cezaevinde zaten istediğini söyleyemiyor, onun için biz söyleyelim diye kapı açıp onu yönetmeye çalışıyorlar” yanıtını verdi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Akdoğan’dan HDP’ye garip eleştiri" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete