Öğrenci ve veliler zorla Erdoğan mitingine

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğrenci, öğretmen ve idarecilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü mitingine katılması için okullara resmi yazı gönderdiği ortaya çıktı.
Söz konusu yazıda, katılacakların listesi istendi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre imzasıyla 17 ilçe Milli Eğitim müdürlüğüne gönderilen yazıda,

KATILMAYANLAR FİŞLENECEK Mİ?

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 27.05.2015 günü ilimizi ziyaret edecek olmaları nedeniyle tüm ilçelerimizdeki, imam hatip ortaokulu, Anadolu imam hatip lisesi, ortaokul, ortaöğretim okulu, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrenci, öğrenci velisi, öğretmen ve yöneticilerinin aynı gün saat 17.00’de katılımının sağlanması ve katılım listelerinin ilçeler bazında 26.05.2015 günü saat 17.30’a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne (Özel Büro) gönderilmesi hususunu bilgilerinize önemle rica ederim.” denildi.

Okullara gönderilen yazıya tepki gösteren Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, okullara siyasetin sokulduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Töre’nin, öğrenci ve öğretmenleri mitinge katılım için zorlamasının doğru olmadığını vurgulayan Gün, “İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu tür yazı yazmasını doğru bulmuyoruz.

Bu acaba mitinge katılmak için zorla insanları oraya mı taşımak istiyorlar diye insan soruyor. Zaman'dan Osman Akçay'ın haberine göre bu uygulama ile öğrenciyi, veliyi öğretmeni ve idareciyi siyasete bulaştırıyorlar. Katılanlar için liste istenmesi, katılmayanlar için ötekileştirme anlamına geliyor.” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Öğrenci ve veliler zorla Erdoğan mitingine" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete