ABD Esad'la masaya oturmak istiyor!

CBS televizyonuna konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "ABD'nin eninde sonunda Esad ile pazarlığa oturacağını" söyledi
Suriye’deki iç savaşın dördüncü yılında Amerikan CBS televizyonuna önemli açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye hükümeti ile masaya oturulabileceğinin sinyallerini verdi.

Çokça tartışılan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile eninde sonunda diyaloğa geçileceğinin altını çizen Kerry, Suriye’de yaşananların en korkunç trajedilerinden biri olduğunu dile getirdi.

ABD’nin daha önce 2 kez Esad ile masaya oturduğunu ancak görüşmelerden bir sonuç alınamadığını dile getiren Kerry, Suriye hükümeti ile görüşme çabalarının devam ettiğini belirtti.

Daha önce ABD hükümetinden yapılan açıklamalarda, Suriye ve bölge siyasetinin güvenliği için Esad’ın gitmesinin gerektiği dile getirilmişti.

CIA 'ESAD'IN YIKILMASINI İSTEMİYORUZ' DEMİŞTİ

Dün New York’ta bir açıklama yapan CIA Direktörü John Brennan, IŞİD’in ya El Kaide’nin Şam’a yürümesini istemedikleri ve “Ne Rusya, ne ABD, ne (IŞİD’e karşı) koalisyon ne de bölgedeki devletler… Hiçbirimiz Şam’daki hükümetin ve siyasi kurumların çökmesini istemiyoruz” demişti.

En büyük insanlık trajedilerinin yaşandığı Suriye’de, resmi verilere göre şimdiye kadar yaklaşık 215 bin kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "ABD Esad'la masaya oturmak istiyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ