Noel karşıtlarından okulda nefret afişleri

Çobançeşme İmam Hatip Lisesi’nin koridorlarında ‘Ey Müslüman! Özüne dön’ başlıklı Noel karşıtı afişler asıldığı ortaya çıktı. Barış Uluocak: Okulda olması ürkütücü
İstanbul Bahçelievler Çobançeşme İmam Hatip Lisesi'nin koridorlarına Noel karşıtı afişler asıldığı ortaya çıktı.

Kısa süre önce; 25 Aralık tarihinde Hıristyan alemi tarafından kutlanan ve Hz. İsa'nın doğumgünü olarak kabul edilen Noel bu sene de gerici çevrelerin hedefine oturdu.

Çobançeşme İmam Hatip Lisesi'nde 'Ey Müslüman! Özüne dön' başlığıyla asılan afişlerde Noel hedef alındı.

Afişte, "Noel bir Hıristyanlık adetidir" ve 'Kim bir kavme benzerse o onlardandır' ifadeleri yer aldı. Afişte aynı zamanda alkollü içeceklere, kumar ve şans oyunlarına, zina ve fuhuşa 'hayır' çağrısı yapıldı.

FARKLI İNANCA SAYGI YOK

Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak, "Son günlerde okullarda Milli Eğitim yöneticilerinin bir kısmı tarafından da teşvik edilen yılbaşı karşıtı kampanyanın bir parçası" dedi.

Uluocak, "Hükümetin ayrımcı, ötekileştirici, tektipçi gerici politik hattının ve dindar ve kindar nesil projesinin okullarda ne şekilde hayata geçirildiğinin vahim bir örneği. Bir dini, kötü kabul ettikleri bütün davranışların sebebi olarak gösteren ve bunu da yılbaşı karşıtlığının malzemesi haline getiren kendinden başka hiçbir yaşam tarzına ve inanca saygısı olmaya bu yaklaşımın okullarda rahatça ifade edilebilmesi gerçekten ürkütücü" ifadelerini kullandı.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM UYARMIŞTI

İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de geçen hafta okullara gönderdiği yazıda yılbaşı etkinliklerinden uzak durulmasını istemişti.

Kaynak: Serbay Mansuroğlu / Birgün.net

    :

    :

    :

    :

    "Noel karşıtlarından okulda nefret afişleri" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete