close

​Bu illerde okullar tatil edildi!

Tüm yurtta kar yağışının etkili olmasıyla birlikte, öğrencilerin gözü açıklanacak olan kar tatiline çevrildi.
Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, bazı illerde eğitime ara verilmesine neden oldu. Olumsuz hava koşullarıyla birlikte ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu. (Liste sürekli güncellenmektedir)

SAMSUN'DA KAR TATİLİ

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde tüm okullar yarın tatil edildi.

KOCAELİ'DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Kocaeli'de gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

NEVŞEHİR'DE OKULLARDA EĞİTİME KAR TATİLİ

Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada 31 Aralık Perşembe günü kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez Ürgüp, Avanos, Acıgöl ve Derinkuyu ilçelerinden ilköğretim ve orta öğretimde eğitime 1 gün ara verildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi'nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle okullar yarın (31 Aralık) bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak.

SAKARYA'DA TATİL EDİLDİ

Sakarya'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Sakarya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş twitter adresinden, 'Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir' paylaşımında bulundu.

TOKAT

Tokat’ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak

SİVAS

Sivas’ta ekili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitime ara verildi.

Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk ve orta dereceli okulların eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan ilçede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışını nedeniyle, Suşehri-Sivas karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi’nde zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.
Sivas’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde de bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

KARABÜK

Karabük’ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık’a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

Samsun’un Ayvacık İlçesi’nin tamamı, Salıpazarı İlçesi’nde bazı köyler ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Samsun’un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi’nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

ÇORUM’DA 2 GÜN TATİL

Çorum’da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar bugün ve yarın tatil edildi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Çorum’da da eğitime ara verildi. Çorum Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün ve yarın kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelede iki gün izinli verildiği ifade edildi.

HAKKARİ’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Hakkari’de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerindeki okullar yarın için tatil edildi.

Hakkari’de sabahın erken saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari Valiliği yatılı eğitim kurumları hariç diğer okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İlimiz Merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda (Yatılı Eğitim Kurumları hariç) eğitim- öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacaktır.”

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Bu illerde okullar tatil edildi!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete