close

​MEB'den yılbaşı kutlamasına yasak!

MEB’den yılbaşı kutlamasına yasak: Değer yargılarımızdan uzak, olumsuz davranış...
İstanbul Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği talimat yazısında yılbaşını ‘değer yargılarımızdan uzak’ olarak niteleyerek, okullarda yapılacak tüm etkinlik ve kutlamaları yasakladığını duyurdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara ‘Dikkat Edilecek Hususlar’ başlıklı bir yazı gönderdi.

Müdür Emin Çarıklı’nın imzasının yer aldığı yazıda, “Müdürlüğümüze yapılan şikayetlerden anlaşıldığı üzere, mevzuat dışı, ders ve sosyal etkinliklerle alakası olmayan, değer yargılarımızdan uzak, bazı kutlamalar için öğrencilerin özendirildiği, öğrencilere ‘31 Aralık 2015 günü okula gelmeyin’ şeklinde yönlendirmeler yapıldığı bilgileri gelmektedir. Dersleri engelleyecek, öğrencileri farklı alışkanlıklara ve olumsuz davranışlara sevk edecek ya da özendirecek eğlence, şans oyunu, çekiliş gibi etkinliklerin yapılmaması konsunda gereğini rica ederim” denildi.

ÇOCUKLAR YENİYILI UMUTLA KARŞILAYABİLMELİ

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilk tepki Eğitim Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Özev’den geldi. Özev, “Çocuklar yeni bir yılı umutla karşılayabilmeli. Okullarda her türlü dini etkinliğin yapılması için tüm imkanlar verilirken, yeni yıl etkinliklerinin yasaklanması kabul edilemez. Daha önce de ‘Noel’i yasaklıyorum’ diyorlardı. ” diye konuştu.

Kaynak: Eren Yılmaz/Evrensel Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​MEB'den yılbaşı kutlamasına yasak!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete