close

İki ilde okullara kar tatili

Yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne'de 1 gün, Giresun'da 2 gün, Samsun'da ise 1 gün eğitime ara verilecek
Edirne il merkezi ile ilçelerde, taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının dün geceden bu yana etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Meteorolojik tahminlere göre, yağışın yarına kadar artarak devam edeceğinin öğrenildiğini belirten Özcan, "Meteorolojik uyarılar da dikkate alınarak Edirne Valiliği kararıyla, kar ve buzlanma nedeniyle kent merkezi ile ilçelerinde taşımalı sistemde eğitime bir gün ara verildi" diye konuştu.

METEOROLOJİK UYARI

Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinden itibaren etkisinini arttırması ve yağışın pazartesi sabahına kadar devam etmesi bekleniyor.

GİRESUN'DA EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLECEK

Giresun'da ise kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, Giresun'un Merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde yarın, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Doğankent ilçesinde de sadece köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin yarın izinli sayılacakları bildirildi.

SAMSUN'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLECEK

Samsun'un 9 ilçesinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla yarın (pazartesi) için okullar tatil edildi.

Samsun'da 4 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde bir metreyi aşarken hava sıcaklıklarının eksi 10 dereceye kadar düşmesi sonucu ise buzlanma olayı meydana geldi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik tarafından alınan kararla Yakakent, Terme, Tekkeköy, Salıpazarı, 19 Mayıs, Çarşamba, Bafra, Ayvacık ve Alaçam ilçelerinde yarın okulların tatil edildiği belirtildi. Kar tatili ile ilgili duyuru İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapıldı.

    :

    :

    :

    :

    "İki ilde okullara kar tatili" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete