Bu il ve ilçelerde okullara kar tatili

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle başta Diyarbakır, Elazığ, Bingöl olmak üzere bazı il ve ilçelerde okullar yarın tatil edildi.
BİNGÖL'DE OKULLARA BİR GÜN DAHA ARA

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Bingöl’de yarın da eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, “Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden 6 Ocak 2016 Çarşamba günü Milli Eğitime bağlı Bingöl merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesi kararlaştırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür” denildi.

DİYARBAKIR'DAKİ OKULLARA DA KAR TATİLİ

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 6 Ocak Çarşamba günü merkez 9 ilçede eğitim- öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, “İlimiz Diyarbakır’da devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice’de 6 Ocak Çarşamba günü özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca, engelli ve hamile çalışanlar da anılan tarihte idari izin sayılacaklardır. Geriye kalan diğer ilçelerin durumu ilerleyen saatlerde değerlendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır” denildi.

ELAZIĞ'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Valiliği’nde Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında akşam saatlerinde toplanan il hıfzısıhha kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2016 Çarşamba günü okulların 1 gün tatil edilmesine karar verdi. Tatilin il genelindeki tüm okulları kapsadığı belirtilen valilik açıklamasında, “Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık genelgesi gereğince, bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır” denildi.

    :

    :

    :

    :

    "Bu il ve ilçelerde okullara kar tatili" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete