'İngiliz kızları Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti'

Türkiye'de oldukları düşünülen üç İngiliz kız için İngiliz polisinden açıklama geldi.
İngiliz polisinden yapılan açıklamada "Kızların artık Suriye'ye geçtiğini düşünüyoruz" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada kızların Türkiye üzerinden insan kaçakçıları tarafından 4-5 gün önce Suriye'ye geçirildiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İngiliz basını Suriye'ye gitmek için Londra'daki evlerinden ayrıldıkları düşünülen kızların nerede olduğunu tespit etmek için İngiliz polislerin Türkiye'ye geldiklerini aktardı. 15 yaşındaki Shamima Begum ile Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana geçtiğimiz salı Londra'daki evlerinden ayrılıp Gatwick Havalimanı'ndan THY'ye ait bir uçakla İstanbul'a varmışlardı.

İngiltere Emniyet Müdürlüğü, Türkiye'ye gitmek için görevlendirilen polislerin görevi hakkında detaylı bilgi vermezken Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, polis yetkililerinin araştırmalarını sürdürmek üzere Türk yetkililerle çok yakından çalıştıklarını söylemişlerdi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi ise Türk istihbarat servisi yetkililerinin üç genç kızın şimdiye kadar Suriye'deki IŞİD  sınırına geçmiş olabileceğini söylediğini iddia etmişti.

BBC'ye konuşan Shamima'nın kız kardeşi Renu Begum,  kız kardeşinin Suriye'ye giderek aynı okulda arkadaş olan ve geçtiğimiz aralık ayında Suriye'ye giden kız arkadaşıyla birlikte geri dönmelerini umut ettiğini söylemişti.

ARINÇ 'DAHA ÖNCE HABER VERSELERDİ' DEMİŞTİ

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise İngiliz polisini eleştirilerine, "İngiltere üzerine düşeni yapsın, bize önceden haber verseler girmelerine izin vermezdik" diye cevap vermişti.

    :

    :

    :

    :

    "'İngiliz kızları Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete