AKP’de 'Banker Bilo' vakası

7 Haziran seçiminin sonuçları nedeniyle zor günler geçiren AKP yönetiminde, şimdi de “Banker Bilo” skandalı patladı.
Bir AKP Başkan Yardımcısı’nın bazı vekil adaylarından yüklü miktarda bağış aldığı iddia edildi. HDP’nin barajı geçmesi yüzünden vekil seçilmeyen bu adaylar, şimdi paralarını geri istiyor.

7 Haziran seçiminin sonuçları nedeniyle zor günler geçiren AKP yönetiminde, şimdi de “Banker Bilo” skandalı patladı.

AKP yönetimini karıştıran iddiaya göre, 7 Haziran seçimleri öncesinde partinin bir genel başkan yardımcısı, bazı adaylardan listede üst sırada yer alma karşılığında büyük paralar aldı.

HDP’nin barajı geçmesi ile birlikte söz konusu adaylar milletvekili seçilemedi. 8 Haziran’da soluğu partide alan adaylar, paralarını genel başkan yardımcısından geri istedi.

Genel başkan yardımcısı ise seçim çalışmalarında kullanıldığını öne sürerek, paraları iade edemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine, adaylarla parti yöneticisi arasında sert tartışmalar yaşandı.

MAHKEMEYE İNTİKAL EDEBİLİR

Türk sinemasının klasikleri arasında yer alan, Şener Şen ile İlyas Salman’ın rol aldığı ünlü “Banker Bilo” filmini aratmayan skandal, bazı adayların bir başka genel başkan yardımcısına, şikayete gitmesi üzerine ortaya çıktı.

Listede üst sıralarda yer almak için parti genel başkan yardımcısına, 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında kayıt dışı para veren adaylar, paralarını geri alamayınca, bir başka genel başkan yardımcısının yanına giderek olayı anlatmak zorunda kaldılar.

Genel başkan yardımcısı da, olayla ilgileneceğini belirterek, adaylardan olayı kimseyi anlatmamalarını istedi. Ancak canı yanan ve seçilemeyen adaylar olayı partinin başka yöneticilerine de anlatmaya başladı.

Kısa süre içinde parti içinde bir çok kişi konuyu öğrendi. AKP kulislerinde, genel başkan yardımcısının adaylardan listede üst sıralarda yer alma karşılığında yaklaşık 5 milyon liralık bağış aldığı konuşuluyor.

Seçilemeyen adaylar, genel başkan yardımcısına verdikleri parayı tam olarak söylemedikleri için, genel başkan yardımcısının aldığı paranın tutarı tam olarak tespit edilemedi. Olayın mahkemeye intikal etmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Hüseyin Özay / Taraf

    :

    :

    :

    :

    "AKP’de 'Banker Bilo' vakası" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete