​CHP'de, AKP'li koalisyon sancısı...

CHP'de koalisyon kazanı kaynıyor... Tepki istifalarına neden olabilir!
KARŞI GAZETE | ANALİZ

Parti içinden önemli isimlerin olası AKP koalisyonuna karşı açıklamaları, karar sürecinin çok  sancılı olacağını ortaya koydu. Kulislerde, AKP'li bir koalisyonun partide istifalara neden olabileceği konuşuluyor...

DANANIN KUYRUĞU PAZARTESİ KOPACAK MI?

Yeni Hükümet senaryoları içinde AKP- CHP formülünün öne çıkması üzerine CHP'li siyasilerden ve tabandan tepki gördü. Bu seçimin en temel unsurunun AKP'nin iktidardan gitmesi olduğunu görüşen savunan CHP'liler, kendi partileri aracılığıyla AKP'nin yeniden iktidar yapılmasına karşı.

Tabandan ve örgütten gelen tepkiler pazartesi günü Genel Merkez'de yapılacak olan Parti Meclisi'nde dinlendirilecek.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümet formüllerine ilişkin olarak "ortak akıl ile değerlendirmeler yapacağız" açıklaması, AKP ile koalisyon formülüne kapıları kapatmadığının göstergesi olarak yorumlandı.

Bu açıklama 'rahatsızları' daha da rahatsız etti.

AĞBABA: "KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞBAKAN OLMADIĞI HER FORMÜLE KAPALIYIM"

Eski- yeni CHP'li pek çok isim bu koalisyona karşı olduğunu dillendirmeye başladı bile. En sert tepkilerden biri halen Genel Başkan Yardımcısı olan Veli Ağbaba'dan geldi.

Twitter'dan "Bakın çok net söylüyorum. Ben Malatya Milletvekili @veliagbaba Kemal Kılıçdaroğlu'nun BAŞBAKAN olmadığı her formüle kapalıyım" diyen Ağbaba'nın bu mesajına Manisa Milletvekili Özgür Özel de destek verdi.

MATKAP: "AKP ANAMUHALEFET OLMALI"

Parti Meclisi üyesi Nihat Matkap da bu  koalisyon ihtimaline karşı "7 Haziran seçim sonuçları; seçmenlerin, önümüzdeki dönem AKP'yi ana muhalefet partisi olarak denemek istediğini çok açık gösteriyor" yorumu  yaptı.

KUŞOĞLU: "ÇÖZÜM CHP, MHP VE HDP"

Kılıçdaroğlu'nun bürokrat arkadaşı olarak tanınan Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da
"Anlaşılıyor ki CB, AKP'siz hükümet formüllerine karşı çıkıp erken seçimi tercih edecek. Burada MHP de yanaşırsa çözüm var; CHP, MHP ve HDP" diyerek, AKP'siz koalisyondan yana tercih koydu.

TANAL: "AKP'NİN GÜNAHLARINA ORTAK OLACAK BU KOALİSYONU KABUL ETMİYORUM"

En sert tepki gösteren isim ise İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal oldu. "13 yıldır iktidarda bulunan halka kan kusturan AKP'nin günahlarına ortak olacak koalisyonu kabul etmiyorum" diyen Tanal, bu koalisyona karşı olduğunu net şekilde ifade etti.

TÜRMEN: ”CHP'NİN OYLARI BÜSBÜTÜN ERİR"

İzmir eski milletvekili Rıza Türmen de AKP- CHP koalisyonu halinde, CHP'nin kaybeden olacağını belirtti. "CHP nin AKP ile koalisyon yapması cok yanlış olur .AKP’nin düzeninin koruyucusu bir CHP’nin oyları büsbütün erir" dedi.

Türmen'in bu mesajını eski İstanbul Milletvekili Melda Onur da paylaştı.

AYGÜN: "3-5 CHP'Lİ BAKAN, CHP ENKAZ OLUR..."

Tunceli eski milletvekili Hüseyin Aygün ise Twitter mesajında, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin AKP ile koalisyon yapmayı istediğini öne sürmüş, "CHP içinde başta Akif Hamzaçebi, pek çok MYK üyesi AKP ile koalisyona can atıyor. Böyle bir adım atılırsa 3-5 CHP'li bakan, CHP enkaz olur..." demişti...

'ORTAK AKIL' MERAK EDİLİYOR...

Pazartesi yapılacak Parti Meclisi sonrasında, Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği 'ortak akıldan' hangi sonucun çıkacağı merak ediliyor.

BURCU ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'de, AKP'li koalisyon sancısı..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete