Engin Altay: 5 ayrı hükümet alternatifi var

CHP'li Engin Altay koalisyon ihtimalleri hakkında açıklamada bulundu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, koalisyon tartışmalarına ilişkin, “Bu parlamentoda bir değil, üç-beş ayrı model hükümet alternatifi var. Parlamento birden çok seçenek üretecek noktada tecelli etti sonuçlar” dedi.

TBMM’de milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor.

Altay, kaydını yaptıran CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’e eşlik etti.

-“ÇÖZÜMÜN ADRESİ TBMM’DİR”-

Basın mensuplarının İmralı Heyetinin açıklamalarını hatırlatması üzerine Altay, “Çözümün, barışın adresi ne Kandil’dir, ne İmralı’dır, ne dağdır, ne bayırdır, çözümün adresi TBMM’dir. Tabii birileri gidip Öcalan ile görüşür, eder, ona bir şey demem ama çözüm aranıyorsa çözüm 25. Dönem Parlamentosunda, partilerin kendi aralarında yapacakları uzlaşmayla sağlanacaktır. Toplumun beklentisi de bellidir, toplum çözüm istediğini çok açık bir şekilde gösterdi” dedi.

-“EĞER SİZ MASAYA OTURMADAN BENİM ŞARTIM ŞU, BU DERSENİZ BU OLMAZ”-

Seçim sonuçlarına işaret eden Altay, şöyle dedi:

“Bir şey daha gösterdi toplum, demokraside bir daralma ekonomi de bir kırılganlığın yarattığı tahribatın da bir an önce tek parti marifetiyle değil, birden çok parti marifetiyle giderilmesi gerektiğini de mesaj olarak toplum verdi. Bu parlamentoda bir değil, üç-beş ayrı model hükümet alternatifi var. Parlamento birden çok seçenek üretecek noktada tecelli etti sonuçlar. Öyle baktığımız zaman şunu isteriz tabii ki iş yapma kabiliyeti ve kapasitesi yüksek bir hükümet olursa bu Türkiye’nin menfaatinedir.

Ön şart, ön kabul meseleleri çok konuşuluyor, bunlar koalisyon protokolü için masaya oturulduğunda protokolü yazarken konuşulacak işlerdir. Eğer siz masaya oturmadan ‘benim şartım şu, bu’ derseniz bu olmaz. Partilerin belli anlayışları zaten kamuoyunda bilinen şeyler. Tabii ki toplum 17 ve 25 Aralık ile ilgili bir hesap sorma arzusu içinde, toplum yeni anayasa talep ediyor, çözüm istiyor, barış istiyor, demokrasinin daralan kanallarının açılmasını istiyor, bunlara önşart deniyorsa önşartı zaten seçmen ortaya koydu. Seçmenin ortaya koyduğu önşartın dışında bir önşart aramanın da çok anlamı olmaz.”

“Partilerle görüşme sürüyor mu?” sorusuna Altay, “Benim bildiğim yok ama iki ayrı siyasi partiden iki siyasetçi bir yerde tesadüfen karşılaşsa bile ‘aa bunlar hükümet kuruyor’ diye konuşulur” yanıtını verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Engin Altay: 5 ayrı hükümet alternatifi var" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete