Genç kıza şiddet uygulayan polis istifa etti

ABD'de bir havuz partisinde siyah genç kıza şiddet uygulamasıyla büyük tepki çeken David Eric Casebolt adlı polis memurunun istifa ettiği açıklandı.
ABD'nin Teksas eyaletinde havuz partisinde eğlenen siyah gençlere sert müdahale eden ve bu görüntü yayınlanınca büyük tepki toplayan polis memuru görevinden istifa etti. Polis memuru hakkında soruşturma açıldı.

POLİS MEMURU HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

McKinney Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada, görüntülerin hızla yayılması ve büyük tepki toplaması üzerine idari izne ayrılan Casebolt'un görevinden istifa ettiği duyuruldu. Yetkililer, polis memuru hakkında idari soruşturma açıldığını, idari soruşturmanın ardından adli soruşturmanın da gerçekleştirileceğini belirtti. 

IRKÇILIK TARTIŞMLARI YİNE GÜNDEME GELDİ

İnternet sitelerinde ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, polis memuru David Eric Casebolt'un, çevredekilerin şikayeti üzerine havuz partisinde eğlenen siyah genç kızlara silah doğrulttuğu ve şiddet uyguladığı görülüyordu. Polisin siyah gençlere sert müdahalesi, ABD'de son dönemde giderek artan ırkçılık tartışmalarını da tekrar gündeme getirdi.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Genç kıza şiddet uygulayan polis istifa etti" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete