Cizre ve Silopi'de okulların çoğunun kapısına asma kilit vuruldu

SMS ile tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığı"nın belirtilmesi ve öğretmenlerin ilçeden yrılması üzerine bugün okulların kapalı olduğu görüldü.
Cizre ve Silopi ilçelerinde de görev yapan öğretmenlere gönderilen SMS mesajları ile öğretmen ve idarecilerin hizmet içi eğitim seminerine alınacakları ve bu eğitimi memleketlerinde görebileceklerinin belirtilmesi üzerine öğretmenlerin büyük kısmı ilçeleri terk ederken, bugün iki ilçede de okulların kapalı olduğu görüldü. Öte yandan ilçelerde eğitime devam etmek için kalan öğretmenler de var.

OKULLARIN KAPISINI ASMA KİLİT VURULDU

Bazı okulların kapısına asma kilitlerin vurulduğu görülürken öğretmenlerin ilçeyi terk etmesi ilçede büyük bir operasyon yapılacağı ve sokağa çıkma yasağı ilan edileceği endişesini beraberinde getirdi. Bugün esnafların ise kepenklerini açtıkları ve günlük yaşamlarına devam ettikleri görüldü.

ÖĞRETMENLERİN AYRILMASINA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Cizre ilçe merkezinde hendek ve barikatlar ile bunların kaldırılmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 3 aydır sağlıklı bir eğitim verilmezken, dün öğretmenlere gönderilen mesaj sonrası öğretmenlerin ilçeden ayrılması büyük tepkilere yol açtı. Cizre’den geçen uluslararası İpek yolunda trafik akışı normal bir seyirde devam ederken, polis ekiplerinin ilçenin giriş ve çıkışlarında araçları kontrol ettikleri görüldü. İpek yolunun göstericiler tarafından trafiğe kapatılmaması için polisin Yafes mahallesinde geçen yolu sürekli kontrol altında tuttuğu ve zaman zaman araçları konvoy halinde oradan geçirdiği görüldü. 

Kaynak: DHA

 

    :

    :

    :

    :

    "Cizre ve Silopi'de okulların çoğunun kapısına asma kilit vuruldu" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete