​Kar yağışı köy yollarını kapattı

Özellikle doğu ve kuzey bölgelerimizde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Tunceli'de 29, Erzincan'da 38 köye ulaşılamıyor.
Geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışları yavaş yavaş tüm yurdu etkisi altına almaya başladı. Doğu illerinde etkisi daha kuvvetli hissedilen yoğun yağışlar nedeniyle Tunceli’nin 29, Erzincan’ın ise 38 köyüne ulaşım sağlanamıyor.

Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Tunceli’nin Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde de sıklıkla elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi.

Tunceli’nin bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 29 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ovacık’ta 18, Hozat’ta 6, Pülümür’de 2 ve Nazımiye ilçesinde 3 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Ekipler, kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ERZİNCAN’DA 38 KÖY İLE İRTİBAT KESİLDİ

Erzincan’da ve ilçelerinde dün akşam aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle 38 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle merkezde 4, Çayırlı ilçesinde 7, Kemah ilçesinde 1, Refahiye ilçesinde 15, Tercan ilçesinde 10, Üzümlü ilçesinde 1 olmak üzere, toplam 38 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri 6 greyder ve 6 ekiple kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

    :

    :

    :

    :

    "​Kar yağışı köy yollarını kapattı" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete