​AKP'li belediyeden okullara skandal kitap

AKP'li Güngören Belediyesi’nin yaşları 10 ile 15 arasında değişen öğrencilere dağıttığı kitapta çağdışı ifadeler dikkat çekiyor.
Güngören Belediyesi’nin yaşları 10 ile 15 arasında değişen öğrencilere dağıttığı kitapta, göbek ile diz arasındaki bölgenin, doktora dahi gerekli kısım ve sürenin ötesinde açılmaması gerektiği belirtildi.

İstanbul’da AKP’li Güngören Belediyesi’nin ilçe genelinde bazı ortaokullara dağıttığı ‘İlm-i Hal’ isimli kitapta temel dini bilgiler yer alıyor. Kitabın önsözünde, “Bu eser öğrenilmesi farz-ı ayn olan temel dini bilgileri sunan, Hanefi mezhebine göre hazırlanmış bir ‘günlük hayat’ kılavuzudur” ifadelerine yer veriliyor. Kitapta islam, imamın esasları, namaz, ramazan, cenaze işlemleri, helal lokma gibi başlıkların yanında ‘örtünme’ için ayrı bir başlık hazırlandı.

ÖRTÜNMEDE ASGARİ SINIRLAR

Kitaba göre, ‘örtünmede asgari sınırlar’ şu şekilde ifade ediliyor:

» Eşlerin birbirlerinin yanında örtünme mecburiyetleri yoktur.

» Kadınlar mahremi olmayan erkeklerin yanında örtünmelidirler. Buradaki örtünme sınırları namazdaki setr-i avret sınırları ile aynıdır.

» Bir erkeğin, karısı dışındaki herkesin yanında kadın olsun erkek olsun, asgari olarak namazdaki setr-i avret sınırları dahilinde örtülü olması gereklidir.

» Bir kadının diğer kadınların yanında yüzme, güneşlenme, kişisel bakım vb. sebeplerle vücudunun göbek ile dizler arasında kalan kısmını açması haramdır. Bu sınırlar arasında kalan bir yer ancak doktor muayenesi gibi zaruret hallerinde bir başkasına gösterilebilir. Bu da hiçbir şekilde gerekli olan kısım ve sürenin ötesine geçmemelidir.



"BİR MEZHEBİN YAKLAŞIMI"

Kitabın sadece bir mezhebin yaklaşımı ile hazırlandığını ifade eden Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Barış Uluocak, “Hükümet ile onun güdümündeki kuruluşların ve bürokratların, laik ve bilimsel eğitimle ilgili olumsuz düşünceleri malum. Ancak pedagojik açıdan da sağlıksız bir yaklaşımın bu kadar cüretkar bir biçimde okullarda varlık gösterebiliyor oluşu önümüzdeki döneme dair çok karanlık işaretler veriyor” diye konuştu.

KADIN ERKEK, ERKEK KADIN ZANNEDİLMEMELİ

“Giyim, kuşam ve süslenme konusunda bazı hükümler” başlığı altında ise şu ifadeler yer aldı:

» İpek giymek, altın ve gümüş takı kullanmak erkeklere haram, kadınlara ( aşırıya kaçmamak kaydıyla ) mubahtır.

» Dökülen saçın yerine saç ektirmek ya da başkasının saçını taktırmak hem kadın hem de erkek için caiz değildir.

» Şirki çağrıştıracak kıyafetler, takılar kullanılmamalıdır.

» Kadının erkek, erkeğin kadın zannedilmesine neden olabilecek kıyafetler giyilmemelidir.

Kaynak: Serbay Mansuroğlu / BirGün Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'li belediyeden okullara skandal kitap" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete