Hakkari'de karla mücadele ekipleri minik Ecrin için seferber oldu

Hakkari'de İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Armutdüzü Köyü'nde mahsur kalarak hastaneye götürülmeyi bekleyen 1.5 yaşındaki Ecrin Temel için seferber oldu.
Kent merkezinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Armutdüzü köyünde yaşayan Temel ailesinin 1.5 yaşındaki çocukları Ecrin Temel hastalanınca, yakınları 112 çağrı merkezini arayarak yardım istedi.

Bunu üzerine de yüksek ateşi bulunan Ecrin'in durumu Hakkari Valiliğine iletildi. Valiliğin talimatları doğrultusunda harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, bölgeye giderek köye ulaşmaya çalıştı.

Ambulansın gidemediği köy yolunda yoğun kar yağışı altında zorlu bir çalışmanın ardından İl Özel İdaresi ekibi arazi tipi araçla, yola çıkabildi. Ancak arazi tipi araç da ancak köyün 2 kilometre yakınına kadar gidebildi.

Köyün yakınlarında yakınlarınca getirilen minik Ecrin'i ailesinden alan ekipler, yine zorlu bir yolculuğun ardından Hakkari-Van karayolunda bekleyen ambulansa Ecrin'i ulaştırdı.

Ardından ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ecrin'in tedavisinin yapıldığı belirtilirken, yakınları yetkililere teşekkür etti.

Ecrin'in amcası Turgut Temel, yollarının engebeli ve uçurumlu olduğu için karla mücadelenin tehlikeli ve zorlu olduğunu, bu nedenle 2 kilometre yürüyerek Ecrin'i araçların bulunduğu noktaya kadar taşıdıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Hakkari'de karla mücadele ekipleri minik Ecrin için seferber oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete