Rakı festivaline saldıranların gerekçesi...

Adana'daki Rakı Festivaline katılanların üzerine pompalı tüfeklerle ateş açan saldırganların, "İki cami arasında rakı içilmez" diyerek festivali bastıkları belirtildi.
Adana Valisi Mustafa Büyük izin vermeyince, ismi Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivalini pompalı tüfeklerle basıp ateş açan saldırganlardan gözaltına alınan 5'inin, "İki cami arasında rakı içilmez" diye festivali bastıkları öğrenildi.

Tarihi Kazancılar Çarşısı ve Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır Rakı Festivali adı altında sabaha kadar kebap yiyip rakı içerek yapılan kutlama bu yıl Kebap-Şalgam Festivali adı altında yapıldı.

SALDIRGANLAR: İKİ CAMİ ARASINDA RAKI İÇİLMEZ

Yine binlerce yurttaş Büyüksaat ve Kazancılar çarşısına masa atıp festivale katılırken, pompalı tüfekli 5 kişi rastgele ateş açmaya başladı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis olaya müdahale ederek baskını yapan Ömer Pamuk (30), Cumali Pamuk (32), Hakan Y. (25), Aykut Y. (22) ve Sadık Pamuk'u (24) gözaltına aldı. Saldırganlar sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. İHA'nın haberine göre, saldırganlar, festivalin Ulu ve Memiş Paşa Camisi arasında yapıldığını, kendilerininse "İki cami arasında rakı içilmez" diyerek baskın yaptıklarını söyledi.

Bu arada festival baskına rağmen sabaha kadar kaldığı yerden devam etti.

VALİ 'İZİN VERMEM' DEMİŞTİ

Festival yapılmadan aylar önce Adana Valisi Mustafa Büyük yerel bir televizyon kanalında bir soru üzerine, "Rakı festivaline izin vermem" demiş ve festival tüm Türkiye'nin tartıştığı bir konu haline gelmişti. Bu nedenle bu yıla kadar Rakı Festivali ismiyle kutlanan festival bu yıl Kebap-Şalgam Festivali ismiyle gerçekleştirildi.

    :

    :

    :

    :

    "Rakı festivaline saldıranların gerekçesi..." hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete