​Galatasaray Avrupa’nın zirvesinde

Süper Lig'in zirvesinde oturan Galatasaray, Avrupa'nın beş büyük ligi kıyaslandığında 2015 yılında Barcelona'nın ardından en iyi puan ortalamasına sahip lider oldu.
Sezonun ikinci yarısında müthiş bir form grafiği yakalayan Galatasaray, Avrupa’da da zirveyi zorluyor. 58 puanla Süper Lig’in liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılılar, 2015 yılında çıktığı 11 maçta 26 puan topladı ve karşılaşma başına 2.36’lık puan ortalaması tutturdu.

EN İYİ PUAN ORTALAMASI

Özellikle Hamza Hamzaoğlu’nun teknik direktörlüğe getirilmesiyle bambaşka bir kimliğe bürünen ve şampiyonluğun en iddialı ekibi haline gelen Galatasaray, Barcelona’nın ardından Avrupa’nın beş önemli liginin liderleri arasında en iyi puan ortalaması tutturan ikinci takım oldu.

SADECE BARCELONA GEÇTİ

Lionel Messi ve Neymar gibi yıldızların katkısı ile 2.46’lık dikkat çekici bir ortalama yakalayan Barcelona’yı, Galatasaray takip ediyor. Galatasaray’ın ardında kalan takımlar ise sırasıyla kendi liglerinde açık ara önce giden Bayern Münih (2.2), Chelsea (2.25) ve Juventus (2.21).

Her ne kadar üçü kadar favori olmasa da Paris Saint Germain de Fransa’da şampiyonluğa emin adımlarla koşuyor. Ancak Laurent Blanc’ın çalıştırdığı kırmızı-mavili ekibin 2015’teki puan ortalaması sadece 2’de kaldı. Bu takımların bir diğer özelliği ise İngiliz ekibi Chelsea dışında diğer dördünün Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalmış olmaları…

Beş büyük ligin tüm takımları göz önüne alındığında Arsenal’in Barcelona’nın bile üzerine çıkan bir performans sergilediği gözleniyor. Almanya Bundesliga’nın ikinci yarısında başarılı bir performans ortaya koyan Wolfsburg ve Borussia Mönchengladbach da tıpkı Galatasaray gibi 2.36’lık ortalamaya ulaştılar.

    :

    :

    :

    :

    "​Galatasaray Avrupa’nın zirvesinde" hakkında Tweetler

    DİĞER SPOR HABERLERİ