'Yalanın, iftiranın ne olduğunu halk görüyor'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fatih'teki Azadi Hareketi'nin irtibat bürosunu ziyaret etti.
 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fatih'teki Azadi Hareketi'nin irtibat bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, "din tartışması ile Diyanet tartışmasının çok çirkin bir şekilde, halkı da incitecek bir şekilde yalana ve iftiraya dayalı sürdürüldüğünü vurgulayarak, Biz bu konuyu halkımızın yeterince anladığını düşünüyoruz. Yalanın, iftiranın ne olduğunu halk görüyor. Samimiyet kimdedir, din üzerinden tüccarlık mantığıyla yaklaşanlar kimlerdir, halk bunu görüyor. Zaten sandıkta herkes vicdanına göre bir değerlendirme yapıp karar verecektir" dedi.

Demirtaş, derneğin Zeyrek Mahallesi'ndeki irtibat bürosuna gelişinde, makam aracından inince, kendisini bekleyen kalabalığın alkışlarıyla karşılandı. 

Vatandaşlarla el sıkışıp sohbet eden Demirtaş, daha sonra Azadi Hareketi'nin irtibat bürosuna geçerek, dernek yöneticileriyle bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Azadi Hareketi üyesi ve HDP Van Milletvekili adayı Yavuz Delal, "Azadi Hareketi, Kürdistan seçim ittifakı kapsamında, seçim ittifakının bir bileşeni olarak, 7 Haziran seçimleri için HDP ile ittifak kararı almıştır. Bunların gerekçesi ise, çözüm sürecini desteklemek, savaş konseptini devre dışı bırakmak, sivil siyasete alan açmaktır" dedi.

"İNANÇLARA VERİLEN ZARAR ÇOK BÜYÜK"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, hedeflerinin seçimlerde barajı aşmak olduğunu vurguladı. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Demirtaş, AKP hükümetinin devleti dinin bir egemen unsuru haline getirmeye çalıştığını öne sürerek, "Ortadoğu'da IŞİD ve benzeri örgütlerin tarzı ve tutumuyla, bir yandan İslam'a verilen zarar, öbür yandan AKP tarzı siyasetle devleti dinin bir egemen unsuru haline getiren anlayışıyla, dine uymadan, Allah'ın emirlerine uymaktan çok, dini kendine uydurma çabasından kaynaklı hem İslamiyet'e hem de bu vesileyle diğer inançlara verilen zarar çok büyüktür diye konuştu.

"YALANIN, İFTİRANIN NE OLDUĞUNU HALK GÖRÜYOR"

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Din tartışması, Diyanet tartışması, çok çirkin bir şekilde, halkımızı da incitecek bir şekilde yalana, iftiraya dayalı sürdürülüyor. Biz bu konuyu halkımızın yeterince anladığını düşünüyoruz. Yalanın, iftiranın ne olduğunu halk görüyor. Samimiyet kimdedir, din üzerinden tüccarlık mantığıyla yaklaşanlar kimlerdir, halk bunu görüyor. Zaten sandıkta herkes vicdanına göre bir değerlendirme yapıp karar verecektir.

Açıklamaların ardından, Demirtaş ile Azadi Hareketi yöneticileri yaklaşık yarım saat basına kapalı görüşme yaptı. Demirtaş, görüşmenin ardından irtibat bürosundan ayrıldı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "'Yalanın, iftiranın ne olduğunu halk görüyor'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete