Umut Oran'dan adaylık açıklaması

7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı yapılmayan CHP Milletvekili Umut Oran konuştu.
7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı yapılmayan CHP Milletvekili Umut Oran, Mersin’nden dördüncü sıradan aday gösterileceğine ilişkin gelişmelerden haberdar olduğunu söyledi.

Oran, “Genel başkan ne görev verirse, bir partili olarak onu yerine getirme gayreti içerisinde olurum. Görevden kaçmam” dedi.

Umut Oran, Mersin’den boşalan dördüncü sıra milletvekilliği aday yapılacağı konusunda genel başkan ile henüz bir görüşmesi olmadığını belirtti.

Oran, şunları söyledi:

“Genel başkana ‘tamam’ deme ya da dememe durumumuz olmaz, o ne görev verirse bunu bir partili olarak yerine getiririm. Şu anda da partimiz için çalışıyorum. Aday yapılsam da yapılmasam da partimizin başarısı için elimden geleni yapmaya gayret ederim.”

Umut Oran’ın aday gösterilmemesi CHP’de şaşkınlık yaratmıştı. Çalışkanlığı ve son dönemlerde hedef alınması Oran’a olan ilgiyi daha da artırdı. Oran’ın yeniden aday gösterilmesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karar verecek. Bu arada aday gösterilmeyen CHP Mersin milletvekillerinin de boşalan dördüncü sıra için kontenjan bekledikleri öğrenildi.

Kaynak: Saygı Öztürk / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Umut Oran'dan adaylık açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ