Tekin: Sandığı devlet ve YSK korur

Kılıçdaroğlu’nun Kartal’da cumartesi günü yapacağı miting ile CHP’nin seçim kampanyası başlıyor.
Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Genel Başkan, Türkiye’nin ihtiyacına cevap verecek projeleri anlatacak” dedi.

‘ERDOĞAN ACILAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASIN’

Tekin, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve baro başkanı Ümit Kocasakal arasındaki tartışmaya yönelik soruyu şöyle yanıtladı:

“Acıların üzerine siyaset yapmak bir insanlık suçu olmalı. Siyasetçiler, Sayın Cumhurbaşkanı şehit savcımızın babası kadar vakur olmalı. Özgecan’ın babası kadar duyarlı ve barışçıl olmalı. Bütün süreci, acıları da reye tabi etmek bir insanlık suçu olmalı diye düşünüyorum.

İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunu bir kanun, yasa haline getireceğiz. Bir hukukçu, canhıraş bu sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için önemli bir çaba sarf ediyor, ona sadece bir teşekkür edilir.

Belli ki bir kirli tuzak kurulmuştur, bu kirli tuzağa insanları çağıracaksınız, onun üzerine de siyaset inşa etmeye çalışacaksınız. Bunu şiddetle reddediyoruz. Herkes sorumlu davranmalı.

Muhammed Amca’nın, Özgecan’ın babasının demeçlerine baktığınızda bütün siyasetçilerin ders alması lazım. Hele böyle bir süreçte, bu kadar acıların yaşandığı bir süreçte, seçim sürecinde bunları reye tabil etmek için insanları hedef gösteren bir anlayış, insanların güvenliğini tehlikeye düşürebilecek bir anlayışı kabul etmek bile istemiyorum.

Baro Başkanı’nı hangi gerekçeyle siz hedef gösteriyorsunuz? Sonra dönüyorsunuz sandığı tarif ediyorsunuz. Sizin sandık ve demokrasi anlayışınızın ne olduğunu biliyoruz. Daha bir ay önceki üniversitelerdeki rektör seçimleri. Hangi sandıktan bahsediyorsunuz?

‘SANDIĞI DEVLET VE YSK KORUR’

Tekin, Sandık güvenliğine ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

” Sandık güvenliği elbette siyasi partiler güvenliklerini alacaktır. Ama şunu bilmenizi istiyorum dünyanın hiçbir yerinde Amerika’sından Asya’sına Avrupa’sına kadar hiçbir ülkede demokratik ülkelerde sandık güvenliği siyasi partilere bırakılacak kadar basit. Bir şey değildir.

Sandık güvenliği devlete aittir, yüksek seçim kuruluna aittir. Yüksek seçim kurulu bu hassasiyet içerisinde davranacağına inanıyoruz. Bir önceki seçimlerin sadece türkiyede değil bir maskaralıkla hatta bir çok gazete ve dergilerde mizah konusu olduğunu da unutmayalım.

Bunun bir tanesi de kedi hikayesidir. Bunun en büyük sorumlusu devletin kurumlarıdır, içişleri bakanlığıdır, adalet bakanlığıdır. Cumhuriyet halk partisi biz örgütümüzün dışında bir çok profesyonel yapıyla, sivil toplum örgütleriyle sahip çıkmaya çalışacağız. Bunun dışında yapabileceğimiz çok başka bir şey yoktur” dedi.

SINIRLAR KEVGİR

Gürsel Tekin IŞİD militanlarının sahte pasaportla sınırı geçmesiyle ilgili soruya ise ” özellikle sınırlarımız kevgir gibi olmuştur. Bunun için sahte pasaporta da gerek yok. Elini kolunu sallayıp insanların sınırı geçtiğini en son gördüğümüz bütün ingiltere dünyayı ayağa kaldırmıştı.

İngiltereden gelen kadınlar gene ellerin kollarını sallayarak sınırdan geçtiklerine ne yazık ki hepimiz tanık olduk. Sınırda güvenlik yok, Antep gibi bir çok illerde sağlık sorunlarının da nasıl çözüldüğü belgeleriyle ortada”
yanıtını verdi.

Kaynak: Ayfer Çalıkıran / Taraf gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Tekin: Sandığı devlet ve YSK korur" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete