Şiddetten beslenenlere kötü haber: Hologramla protesto

İspanya'da eylemciler hükümeti yasaları çiğnemeden hologramla protesto etti.
Milyonlarca kişi yürüdü, tek kişi durdu, açlık grevleri, oturma eylemleri, hatta iş makinaları ile TOMA'lar bile kovalandı...

Ancak alınacak tüm güvenlik önlemlerini ve polis saldırılarını boşa çıkaracak ilk hologramlı eylem İspanya’da yeni kısıtlayıcı yasalara karşı yapıldı. İnsanlık tarihi birçok eylem çeşidi tanıdı, gördü, yaşadı. Dün İspanya Parlamento Binası ise tarihi bir eyleme tanıklık etti.

Revolution News’in haberine göre, İspanyalılar, Ulusal Güvenlik Yasası’nda Ceza Kanunu’na ve Terör Karşıtı Kanunlar’a yeni eklenen ‘drakonyan düzenlemeleri’ 'çiğnemeden' protesto edebilmek için dün hologramlı bir eylem gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde onaylanan üçlü yasa paketine göre, İspanyalılar Meclis’e karşı eylem yapamayacak ve kamuya açık alanlarda toplanamayacak.

Türkiye'de, Meclis'ten geçen ve faşizan düzenlemeler içeren İç Güvenlik Paketi'ni andıran yeni düzenlemelere göre, İspanyalı yurttaşlar kamusal alanda eylem yapabilmek için de yetkililerden izin istemek zorunda kalacak.

HOLOGRAMA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Yurttaşlar metin mesajları yazarak, ses kayıtları yollayarak veya kendi videolarını holograma dönüştürüp göndererek eyleme katıldı.

Vatandaş Güvenlik Kanunu ya da insan hakları savunucularının taktığı isme göre Ley Mordaza (İfade özgürlüğünü kısıtlayan kanunlar) kapsamında; eylem düzenleme, ifade-basın özgürlüğünü kullanma ve görevini kötüye kullanan polisi görüntüleme gibi hareketler, yüksek miktarda para cezalarına yol açabilecek ve/veya insanları hapse mahkum edebilecek bir suç olarak değerlendirilebilecek.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Şiddetten beslenenlere kötü haber: Hologramla protesto" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ