Sarkisyan'dan Türkiye'ye tepki!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan "Türkiye’nin bir gün Ermeni soykırımını tanıyacağından eminim” dedi.
Vatikan’da düzenlenen ayin sırasında 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanan Papa Francis’in gelecek yıl Ermenistan’ı ziyaret edeceği bildirildi.

Bu yöndeki açıklamayı yapan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ayrıca “Türkiye’nin bir gün Ermeni soykırımını tanıyacağından eminim” sözlerini de kullandı.

İtalyan Corriere Quotidiano’ya göre, Papa’nın Vatikan’da yönettiği ayina katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, ayin öncesi yaptığı açıklamada Papa Francis’in gelecek yıl Ermenistan’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Serj Sarkisyan ayrıca “Türkiye’nin bir gün Ermeni soykırımını tanıyacağından eminim” iddiasında da bulundu.

Bu arada, Ermeni medyasınca yansıtılan haberde ayrıca Vatikan’daki ayine Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi’nin katılmayacağına dikkat çekildi.

TÜRKİYE'YE TEPKİ!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye’de 24 Nisan’da düzenlenecek olan Çanakkale Savaşı 100.Yıldönümü törenleri için “Onların amacı uluslararası toplumun dikkatini saptırmak. Bu şekilde Türkiye kaçıncı kez kendi inkarcı politikasını ortaya koymakta” dedi.

Sarkisyan ayrıca “Ermeniler 24 Nisan’da hangi ülkelerin evrensel değerleri hangilerinin kendi menfaatlerini tercih ettiğini görecekler” şeklinde konuştu.

İtalyan devlet televizyonu kanalı RAİ TV’deki bir programa katılan Serj Sarkisyan, "Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gelibolu Savaşı Zaferini tam da 24 Nisan’da kutlama kararını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna “Onların amacı uluslararası toplumun dikkatini saptırmak. Bu şekilde Türkiye bu kaçıncı kez kendi inkarcı politikasını ortaya koymakta” karşılığını verdi.

Sarkisyan mülakatında şöyle devam etti:

“Tarihi gerçekleri inkar için her seferinde farklı etkinlikler düzenliyorlar. Bu kez hesapları bariz. ABD, Fransa, Almanya, İtalya Türkiye’de Ermenistan’da olduğundan daha yüksek düzeyde temsil edilirlerse, Türkler ‘Bakın, onlar Soykırımını tanımıyorlar’ diyecekler”

Sarkisyan, bu durumda Ermenilerin kimin evrensel değereri kimin şahsi menfaatleri tercih ettiğini göreceğini de söyledi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Sarkisyan'dan Türkiye'ye tepki!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ