Kaçak avcıların korkulu rüyası

ABD’li eski kadın asker Kinessa Johnson sosyal medyanın yeni gözdesi haline geldi
Paylaştığı fotoğraflarda elinde tüfek belinde tabanca ve özel kıyafetleri onu adeta bir kadın kahraman haline dönüştürdü.

Johnson Reddit sitesinde katıldığı bir online sohbette bundan sonraki kariyerine VETPAW (Afrika doğal yaşamını korumak için biraraya gelmiş eski askerler) denilen bir dernek adına, kaçak avcılığa karşı savaşarak devam edeceğini dile getirdi.

KAÇAK AVCILARI YAKALAMAK İÇİN AFRİKA'YA TAŞINDI

Yaptığı açıklamada ise burada orman korucularını eğiterek onlara iz sürmeyi, kaçak avcıları tespit etmeyi ve kaçak avcılıkla mücadele etmeyi öğretmeyi amaçlıyoruz şeklinde konuştu.

Böylelikle hem emekli olmuş eski askerler kendilerine sivil hayatta bir yer bulmuş hem de Afrika’daki doğal yaşam alanları ve hayvanlar korunmuş oluyor.

İMAJ ÇALIŞMASI MI?

Ancak tüm bunların bir imaj çalışmasından ibaret olduğunu savunanlar da var.

Eski bir deniz komandosu ve TV’de ordu/asker temalı programlar yapan Craig Sawman Kinessa Johnson’ın aslında orduda sadece motor teknisyenliği yaptığını ve eline silahı alıp poz vermesinin onu seçkin bir asker yapmayacağını savundu.
Sawnan "Niyetinin iyi olduğundan şüphem yok ama yaratılan bu imajın gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Johnson'ın katıldığı kampanyayla Afrika'daki insanlara yaranmaya çalıştığını düşünüyorum ve bu da aşağılayıcı" şeklinde konuştu.

Johnson sosyal medyayı da etkili bir biçimde kullanıyor. Instagram'da 70 bine yakın takipçisi var.

Kaynak: NTV

    :

    :

    :

    :

    "Kaçak avcıların korkulu rüyası" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ