​"Israrla ve inatla 'barış' demeye devam edeceğiz"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ısrarla ve inatla "barış" demeye devam edeceklerini belirtti.
Partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Israrla ve inatla "barış" demeye devam edeceklerini belirten Demirtaş, "Asla bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. PKK'lıların üstüne operasyon için yolladığınız askerler de bizim çocuklarımız, kardeşlerimizdir. Onların canı bizim canımızdır, öldürmeye çalıştığınız PKK'lılar da onlar da bu halkın evlatları, kardeşlerimiz, canımızdır. Birbirlerini öldürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede artık kan dökülmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığının Siirt, Hakkari ve Şırnak'ta operasyonlar yaptığını öne süren Demirtaş, Cemil Bayık'ın "Biz savaşmak istemiyoruz, biz artık silah bırakmak istiyoruz" açıklaması yaptığını ileri sürdü.

KAYNAK: AA 

    :

    :

    :

    :

    "​"Israrla ve inatla 'barış' demeye devam edeceğiz"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ