Davutoğlu, Demirtaş'a 'yalancı' dedi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Demirtaş yalan söylüyor"
Başbakan Ahmet Davutoğlu düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Papa Francesco'nun 1915 olaylarına yönelik yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Başbakan Davutoğlu; "Bu açıklama Papa'ya yakışmadı.Dini liderlerden bizim beklentimiz, barış çağrısında bulunmalarıdır. Papa'nın açıklamaları Avrupa'da yükselen ırkçılığa pirim veriyor. Papa'nın açıklaması tek taraflı ve tutarsızdır. Gönülleri kapalı olanlara arşivleri açmak faydasız. Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa'ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar" dedi.

"DEMİRTAŞ YALAN SÖYLÜYOR"

Davutoğlu, Ağrı'da yaşanan olaya ilişkin HDP'den  gelen açıklamalara yönelik ise şu ifadeleri kullandı:


"Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor. Türkiye  tam seçim ortamına girmişken, maalesef provokatif olan bu olay terör örgütünden gelmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri kamu düzenini tahsis etmek için gerekli önlemleri alacaktır ve kimseye hesap vermez. Terör örgütü köylere inerek baskı yapmaya çalışırsa kamu düzeni probleminin ortaya çıktığı bir süreç başlar.

Demirtaş olayların üzerini örtmeye çalışıyor. Gün herkesin tavrını açık bir şekilde ortaya koyma günüdür. Seçim güvenliğini sağlamak üzere her türlü tedbiri alacağız. Demirtaş'ın Kadıköy meydanında söylediklerinin tümü yalandır. Demirtaş ve HDP bir tercih yapmak zorundadır. Kimse barış güvercini rolü yapmasın. HDP ve Demirtaş tercih yapmak zorundadır.

Bu olayı yaşayan canlı şahitler var. Demirtaş’ın yalancı şahitliğine ihtiyacımız yok. Askerlerimiz olayın canlı tanığıdır. Kadıköy meydanında barışçıl bir söylem tutturup Doğubeyazıt’ta bölücü terör örgütü savunucusu olmaz."
 

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu, Demirtaş'a 'yalancı' dedi!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ