'Türkiye'de 2.053 Sıbyan Mektebi ve 55.347 öğrencisi var'

CHP PM üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof.Dr.Gaye Usluer, o verileri paylaştı.
CHP PM üyesi ve Eskişehir milletvekili Prof.Dr.Gaye Usluer, kamuoyunda "Sıbyan Mektepleri" olarak bilinen "4-6 yaş Kur'an kursları" hakkında verdiği araştırma önergesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'dan bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında bu konudaki verileri talep etti. 

Diyanet'ten 4-6 yaş Kur'an kurslarına ait çok çarpıcı verilere ulaşan Usluer konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kamuoyunda Sıbyan mektepleri olarak bilinen 4-6 yaş Kur'an kursları ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığından ulaştığımız ayrıntılı ve bir o kadar korkutucu verileri kamuoyu ile paylaşıyoruz.  

2015-16 döneminde Türkiye'nin her bölgesinde 463 ilçede  tam 2.053 "4-6 yaş Kur'an kursu" bulunmakta,  bu kurslarda sadece 2'si erkek olmak üzere 3.017 öğretici görev yapmakta ve 27.481'si erkek, 27.866'si kız olmak üzere toplam 55.347 öğrenci yer almaktadır. 

"LAİK, BİLİMSEL, ZORUNLU EĞİTİM BÜYÜK YARA ALDI"

Bu veriler bizim tahminlerimizin de üzerindedir ve konuya hassasiyetimizdeki haklılığımızı ortaya koymaktadır. Bu nedenle ilçe-ilçe bütün verileri paylaşarak kamuoyunun dikkatini bu tehlike gelişmeye çekmek istiyoruz.

Diyanet'in bilgi notunda, bizim daha önce bizim verdiğimiz bilgilere paralel olarak ; "633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik yapan 6002 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile yaygın din eğitimi faaliyetlerinin genişletilmesi ve Kur'an kurslarındaki yaş sınırlandırmasını kaldıran 17.09.2011 tarih ve 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 26 Ocak 2012 tarihinden itibaren Kur'an Kurslarında 4-6 Yaş Din Eğitimi Projesini başlattığı" ifade edilmiştir. 

Maalesef bu projenin başladığı 2012 itibariyle çok hayati olan laik, bilimsel, parasız, zorunlu, tam zamanlı okul öncesi eğitim büyük yara almıştır. Geleceğimizi karartan bu uygulamanın yakın takipçisi olamaya devam edeceğiz."











Prof.Dr.Gaye Usluer

    :

    :

    :

    :

    "'Türkiye'de 2.053 Sıbyan Mektebi ve 55.347 öğrencisi var'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete