TBMM olağanüstü toplanıyor

TBMM önümüzdeki günlerde iki kez olağanüstü toplanacak. İlk toplantı yemin töreni için yapılacak. İkinci toplantı içinse AKP iki farklı alternatif tartışıyor.
TBMM, Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni ve yeni hükümetin kurulması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması için iki kez olağanüstü toplanacak.

İLK TOPLANTI YEMİN İÇİN

Meclis ilk olağanüstü toplantısını Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in çağrısıyla, 28 ağustos perşembe günü gerçekleştirecek ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Erdoğan yemin edecek. AKP 30 ağustos ya da 1 eylülde de Meclis’i ikinci kez olağanüstü toplantıya çağırmayı planlıyor.

İlk taslak programa göre, eğer Meclis 1 Eylül’de olağanüstü toplanırsa, Torba Kanun Tasarısı'nın 6. bölümünü görüşecek. 2 eylülde bu tasarının yasalaşmasından sonra 3 eylülde soruşturmanın gizliliğinde avukatların belge ve bilgilere ulaşmasını engelleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) Değişiklik Yapan Kanun Teklifi için mesai yapılacak.

CHP İÇİN KONGRE ARASI

Bu taslakta Hükümet programının, 4 Eylül Perşembe günü okunması öngörülüyor. CHP’nin 5 ve 6 eylül tarihlerinde yapacağı kurultaya da uygun bir şekilde ve içtüzük gereği iki tam gün ara verilecek. O tarihlerde CHP’nin kongresine denk gelecek. Hükümet programının görüşmeleri 7 eylülde başlayacak, 1 günlük aradan sonra 9 eylülde güven oylamasıyla sona erecek.

AKP’nin ikinci taslak programına göre Meclis 30 Ağustos’ta olağanüstü toplanacak. Genel Kurulda, Hükümet programı okunacak. Programın okunmasından sonra Torba Tasarısı, saat 19.00’a kadar ele alınacak. İçtüzük gereği Hükümet programının okunmasının üzerinden 2 tam gün geçtikten sonra 31 ağustosta Torba Tasarının görüşmelerine devam edilecek ve 1 Eylül’de görüşmeler tamamlanacak.

Hükümet programı üzerindeki görüşmeler 2 eylülde yapılacak. 3 eylülde ise CMK Teklifine geçilecek, eğer aynı gün yasalaşmazsa, 4 Eylül’de de görüşmeler devam edecek. Bu takvime göre; Hükümetin güven oylaması ise 4 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Her iki taslak programda da 29 Ağustos’ta da Hükümetin kurulması ve Resmi Gazete’de yayımlanması öngörülüyor. (TOK)



    :

    :

    :

    :

    "TBMM olağanüstü toplanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ